Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het wereldwijde medialandschap is volop aan het veranderen. Nieuwe technologie biedt kansen aan nieuwe mediabedrijven en dwingt alle mediaorganisaties tot steeds verdere innovatie. Ook in landen waar persvrijheid in het geding is, zijn deze ontwikkelingen sterk voelbaar.  Free Voice neemt het initiatief om deze ontwikkelingen met partners uit binnen- en buitenland te bespreken om samen een visie te ontwikkelen op hoe persvrijheid in de toekomst het best gestimuleerd kan worden. Dit gebeurt onder de naam Press Freedom 2.0.

 .

Rol van media bij verkiezingen

Om te beginnen organiseert Free Voice op donderdag 1 oktober een bijeenkomst over de rol van media tijdens verkiezingen. Harry Dugmore(Rhodes University) zal via videomail stellingen presenteren waarover panelleden en publiek met elkaar in discussie gaan. In het panel zitten mensen met expertise over verkiezingen in Afghanistan (Jane Mc Elhone-Open Society Institute), Zimbabwe (Wilf Mbanga-the Zimbabwean), Zuid-Afrika (William Bird-Media monitoring Africa), Birma (Khin Maung Win- Democratic Voice of Burma) en Maleisië (Premesh Chandran -MalaysiaKini- via Skype). 

 

Een eigentijdse conferentie

De conferentie is heel interactief opgezet, en wordt live op het internet uitgezonden. Het pannellid uit Maleisië zal aanschuiven via Skype, publiek in de zaal en elders in de wereld kan stemmen op stellingen per sms en ka daarnaast ook actief deelnemen in de discussie via een apart Twitter kanaal.

 De conferentie begint op 1 oktober vanaf 13.30 uur in Nieuwspoort, Den Haag -voertaal is Engels.

Aanmelden via: Chulah.berkowitz@freevoice.nl .

Live stream te zien op www.freevoice.nl

Meer informatie: http://www.freevoice.nl/cms/view/30/

________________________________________________________________________

Geïnteresseerde pers kan contact opnemen met Aik Meeuse, communicatiemanager Free Voice 035 6250116 – 06 44658820

www.freevoice.nl

oneworld logo 2

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief