Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Maak een foto van jezelf als jij je fairtrade producten koopt in de winkel  of als je een diner bereidt met fairtrade-ingrediënten. Of misschien zet jij je in om andere mensen bewust te maken van het belang van fairtrade-producten. Laat hoe dan ook zien hoe eerlijk jouw wereld is!

fairtrade6
Foto: CC

Fairtrade bevordert de sociale en ecologische aspecten van internationale handel. Een belangrijk onderdeel hiervan is het bieden van een eerlijke prijs voor een product. Dat is een prijs die in verhouding staat tot de productiekosten en niet een prijs die bepaald wordt door verhoudingen op de internationale markt. Zo hebben ook kleine producenten een kans op de wereldmarkt en wordt er bij fairtrade-producenten niet bezuinigd op arbeidsomstandigheden.

Omzet 1 miljard
Vijf miljoen mensen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika profiteren van fairtrade. Ze krijgen voor hun producten een rechtvaardige prijs en hebben daardoor een beter en stabieler inkomen. In Europa zijn meer dan 79.000 verkooppunten voor fairtrade-producten, waaronder 3.000 wereldwinkels en 55.000 supermarkten. Steeds meer mensen worden zich bewust van de sociale gevolgen van internationale handel in ontwikkelingslanden, de verkoop van fairtrade-producten stijgt per jaar met 20 tot 30 procent. Daarmee zijn ze goed voor een omzet van meer dan 1 miljard per jaar.

fairtrade3
Foto: CC

Wil jij graag van dichtbij zien wat fairtrade betekent voor mensen in Azië, Afrika of Zuid-Amerika? Dat kan dankzij de fotowedstrijd van Oikocredit, een particuliere organisatie die zich inzet in de microfinancieringssector.

Meedoen?
Stuur dan nu jouw fairtrade-foto naar photocompetition@oikocredit.org Onder vermelding van je naam, adres, telefonnummer en een korte omschrijving van wie of wat er op de foto staat. Kijk voor meer informatie op de actiewebsite van Oikocredit.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief