Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Na de verschillende referenda in Bolivia over autonomie in sommige departementen, over het aanblijven van Evo Morales en over de invoering van een nieuwe grondwet, zijn deze verkiezingen een nieuwe proef voor president Morales. Het is vrijwel zeker dat hij opnieuw met meer dan 50% van de stemmen tot president wordt gekozen. Maar hoe groot is het deel van de bevolking dat niet voor hem zal stemmen? En in welke regio’s zal de oppositie winnen? Zijn deze verkiezingen een nieuwe bron voor interne conflicten, of kan Morales aan zijn tweede termijn beginnen met brede steun in alle sectoren van de samenleving?

 

Op de Boliviaanse verkiezingsavond, die Chakana samen met jongerenorganisatie Ojalá organiseert op 6 december, zullen deze vragen worden besproken. Daarnaast hebben wij via een live verbinding met Bolivia steeds het laatste nieuws voor de aanwezigen.

 

Daarnaast kun je je voorbereiden op dit debat door het Regionieuws van Chakana te lezen. Hier verzamelt het kenniscentrum de laatste nieuwtjes uit Bolivia. Niet alleen over de verkiezingen, maar ook over de gevolgen van de klimaatverandering in Bolivia, de economie en de buitenlandse betrekkingen.

Het kenniscentrum van Chakana heeft tot doel de verzameling en verspreiding van informatie over Bolivia en de hooglandindianen in Nederland. Behalve het Regionieuws omvat dit kenniscentrum ook een online database met meer dan 200 wetenschappelijke artikelen over Bolivia en de hooglandindianen, zijn er een aantal boeken uitgebracht (onder andere de reeks ‘Een brug naar de Andes’) en geven we lezingen op aanvraag. Meer informatie vind je op www.chakana.nl/kenniscentrum.

oneworld logo 2

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief