Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

’s Werelds eerste fairtrade gouden medaille is afgelopen maandag uitgereikt tijdens het European Youth Olympic Festival in Utrecht. De 16-jarige Zsófia Bácskay was de gelukkige winnares. 

De Hongaarse Zsófia Bácskay won de medaille bij het kogelslingeren voor meisjes en kwam tot een afstand van 68.56 meter. Het is voor het eerst dat een internationale sportprijs een zichtbaar duurzaam karakter krijgt.

Solidaridad- oprichter van het goudkeurmerk Fairtrade & Fairmined- is initiatiefnemer van deze campagne. Met zwemkampioen Pieter van den Hoogenband als ambassadeur tracht de organisatie aandacht te vragen voor de slechte werk- en leefomstandigheden waaronder goud normaliter gewonnen wordt. Directeur Nico Roozen: “In de kleinschalige goudmijnbouw wordt bij goudwinning gebruik gemaakt van de giftige stof kwik, wat erg schadelijk kan zijn voor de mijnwerkers, hun leefgemeenschap en de natuur.”

Soldaridad en Pieter van den Hoogenband streven samen naar fairtrade gouden medailles tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.

Lees meer op: Solidaridad  

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief