Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Een week of wat geleden ging het OneWorld LAB de strijd aan met Edwin Florès van Casa Foresta. Zijn Oesterzwampakket vs. onze koffiedrab. Vandaag geven we het toe: zijn oesterzwammen winnen de eerste ronde.

[[{“type”:”media”,”view_mode”:”media_large”,”fid”:”17534″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”287″,”style”:”margin: 5px; width: 191px; height: 251px; float: left;”,”width”:”227″}}]]Al na een paar dagen zagen we in de zakken van Florès kleine, koraalachtige stompjes verschijnen. Een hoopvolle blik op ons paddestoelenbroed in koffieprut leverde minder op. Geen teken van leven. Terwijl de oesterzwammen van Florès steeds sneller groeiden en iedere dag groter werden, begon de inhoud van de koffiebekers en het melkpak groen te kleuren. Net als de oesterzwam een schimmel, alleen niet de schimmel waar we op hoopten.  

[[{“type”:”media”,”view_mode”:”media_large”,”fid”:”17539″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”277″,”style”:”margin: 5px; width: 339px; height: 235px; float: right;”,”width”:”412″}}]]Intussen trokken de paddenstoelenpracht van Florès veel bekijks, terwijl wij onze groene beschimmelde koffieprut, groener en beschimmelder werd. Vanochtend besloten we de handdoek  in de ring te gooien, voor nu in ieder geval.

Volgende week gaan we de oesterzwammen van Florès oogsten en verwerken in een heerlijk gerechtje. Ken jij een lekker recept? Tip de redactie via oneworldredactie@ncdo.nl of reageer op dit artikel.

[[{“type”:”media”,”view_mode”:”media_large”,”fid”:”17540″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”254″,”style”:”margin: 5px; width: 425px; height: 298px; float: left;”,”width”:”368″}}]]Wat er met het ‘oesterzwammen op koffieprut’-plan gebeurt? We hopen dat de oesterzwammen van Florès ons sporen, broed of iets anders opleveren waarmee we opnieuw met ons experiment kunnen beginnen. We geven niet op! 

YmgzkPe4_400x400

Over de auteur

Inge Beekmans is een Nederlandse freelance journalist. Ze werkt op de Fontys Hogeschool voor Journalistiek en voor Safon, een …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500