Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

Je kunt er terecht voor een onderbroek van biologische katoen, logoWorldOfGood_350x110fair trade koffie, eerlijke sierraden en cosmetica op basis van natuurlijke materialen. WorldofGood.com, de nieuwste webwinkel van eBay, herbergt duizenden producten met een sociaal, duurzaam of groen tintje.

 

Verhaal achter het product
Op de site kunnen consumenten producten zoeken aan de hand van thema’s die ze belangrijk vinden zoals eerlijke handel, diervriendelijkheid of goededoel-ondersteunend. Bij veel producten staat een kader aan de zijkant met daarin een foto van de fabrikant van het artikel en het verhaal achter diens bedrijfje. eBay wil dat de consument zich meer verdiept in de details achter een product en heeft op de site ook een community geopend waarin leden artikelen en blogs kunnen posten over duurzame lifestyle.

 

World of good producente
Een van de producenten voor
WorldofGood.com

Daarnaast vindt het bedrijf het belangrijk dat consumenten kunnen traceren hoe eerlijk of hoe groen het product ook echt is. Producenten kunnen niet zomaar claimen dat hun producten duurzaam zijn, ze moeten eerst gecertificeerd zijn willen ze een plekje in de online etalage krijgen.

 

Booming business
eBay is niet alleen vanuit filantropische overwegingen met het project begonnen, het bedrijf ziet ook brood in duurzaamheid. Het bedrijf verwacht dat de Amerikaanse markt voor duurzame producten ondanks de huidige economische malaise zal groeien. Kochten Amerikanen in 2005 nog voor 209 miljard dollar aan duurzame producten. In 2010 zal dat naar verwachting 420 miljard dollar zijn.

 

Wie denkt dat WorldofGood.com een veilingsite is, heeft het mis. Er kan niet worden afgedongen, alle producten in de webwinkel hebben een vaste prijs.

 

World of Good

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief