Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het fairtade-festival zal in 48 uur over de aarde trekken. Drummen past in elke muzikale traditie, en gedrumt worden zal er! Tijd om de handen te laten klappen, de voeten te laten trommelen en de tijden te veranderen! BigBang zal aftrappen in de ochtendzon van Nieuw-Zeeland, waar een solo drummer de dag zal openen. Vanaf hier zal het evenement langs Afrikaanse savannes, IJslandse steden, Italiaanse boeren en Zuid-Amerikaanse dorpjes trekken, om te eindigen in het avondrood van Samoa.


Het juiste klimaat

fairtrade2
Fairtrade! foto:CC

Fairtrade creëert het juiste klimaat. Wanneer je een fairtrade product consumeert, worden niet alleen de boeren en plantagearbeiders gesteund die de Fairtrade producten maken, maar investeer je ook in het milieu en in vredesopbouw. World Fairtrade Day is een ode aan iedereen die bewust in het leven staat en een verandering wil maken.


Doe mee met miljoenen mensen wereldwijd en maak een krachtig statement waarin je pleit voor positieve verandering. Heb je een concreet, praktisch idee? Mobiliseer mensen, zet je evenement op de website en maak van World Fairtade Day jouw globale spingplank voor een betere wereld!

 

 


Tien tips voor World Fairtrade Day:

 coffebreak

1.  Organiseer een ‘Fairtrade coffeebreak’ op je werk en doe mee met de ‘World’s largest Fairtrade coffeebreak’. Schenkt jouw bedrijf nog geen fairtrade koffie/ thee? Vraag er naar bij het management. 
 

2.  Verras je moeder met een bos fairtrade bloemen voor Moederdag. Zowel bij Albert Heijn (trosanjers) als bij de Jilderda bloemist (rozen) zijn bloemen met het Max Havelaar keurmerk verkrijgbaar.

 

3.  Organiseer een fairtrade wijnproeverij met vrienden. Het assortiment is uitgebreid, van een frisse witte wijn tot een volle rode.
 

4.  Let op fairtrade producten in jouw supermarkt. Staat het product dat jij nodig hebt niet in de schappen? Vraag hier dan naar bij de manager, of lever deze kaart in!

 

5.  Fairtrade dineren? Er zijn genoeg fairtrade ingrediënten verkrijgbaar om een (h)eerlijke maaltijd te bereiden. Voor inspiratie ga je naar de Fairtrade recepten.

 

6.  Draag fairtrade! Het assortiment van fairtrade katoenproducten neemt toe. Wat dacht je van een felgekleurde hoody!?

 

7.  Informeer vrienden en familie over het verhaal achter de fairtrade producten. Lees hier de boerenverhalen.

 

8.  Smeer fairtrade! Op cosmeticaproducten vind je ook het fairtrade keurmerk. Deze producten zijn met respect voor mens en milieu vervaardigd. Lees meer.

 

9.  Creëer de nieuwe fairtrade smaak van Ben & Jerry’s voor 2010 in de virtuele keuken.

 

10. Word Fairtrade Gemeente. Richt een werkgroep op en maak jouw gemeente of stad fairtrade! Lees meer.

(bron: MaxHavelaar)

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief