Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De winnaars van de OneWorld fotowedstrijd De wereld op je bord zijn bekend!

DE EERSTE PRIJS
Dinner with a view – Rozanne Henzen

Dinner with a View

 

Kebab eten terwijl buiten studenten protesteren tegen het verbod op Twitter en YouTube. Rozanne Henzen studeerde in Istanbul en vluchtte een eettentje in: "In Istanbul is het al lange tijd onrustig. Protesten zijn aan de orde van de dag, rennen voor traangas en de politie is geen unieke ervaring voor een uitwisselingsstudent. Dat ondervond ik al mijn eerste avond in de stad die, ondanks alles, mijn hart gestolen heeft. Ik liep over Istiklal (de winkelstraat die vanaf het Taksimplein naar de beroemde wijk Galata loopt) toen ik overal politie zag, geschreeuw hoorde, mensen zag renen, prullenbakken in de fik zag staan en traangas voelde. Ik ben het eerste restaurant ingevlucht dat ik zag: de kebab was heerlijk, het uitzicht uniek. Ik ben verliefd geworden op de stad, de Bosporus, het eten, de mensen, alles. Ik had deze ervaring voor geen goud willen missen."

De jury koos haar foto als beste inzending: "Een mooi idee dat bovendien een onheilspellend plaatje oplevert", aldus Emma Meelker, redacteur OneWorld Food. Vormgever van OneWorld Bouwe van der Molen: "De dubbele laag die in het beeld zit, is verrassend."

DE TWEEDE PRIJS
Watertanden – Simon Bongers

Spinnenrestaurant Pnom Penh

Een verrassend geslaagde lunch aldus Simon Bongers, medewerker bij een Belgische ngo in Bolivia, tijdens zijn vakantie in Cambodja: "Het Spider Restaurant in hartje Phnom Penh specialiseert zich in het serveren van krokant gebakken spinnen, op een bedje van verse, ietwat pikante mangosalade. Als bijgerecht is er de lokale variant van maniok, in twee prachtige kleuren, en een fruitsalade voor mijn tafelgast, waarin dezelfde kleuren terugkeren."

De jury vond de compositie prettig, het verrassingselement goed en Lotte Sluiter, programmamaker FoodGuerrilla, reageerde vol afschuw op het idee een (harige?) spin te moeten eten, "ondanks dat ik wél gewend ben aan het eten van gefrituurde sprinkhanen en meelwormen…"

DE DERDE PRIJS
Rainforest Cooking Delights – Valerie Dierckxsens

Regenwoud Nicaragua

 

De Vlaamse fotografe Valerie Dierckxsens volgde drie archeologen die diep in het regenwoud van Nicaragua de Mayanga (inheemse bevolking) bestuderen. De foto is onderdeel van een serie.

De jury was geïntrigeerd door het beeld ("Wat koken ze? Waarom daar?") en door de spannende lichtinval. Helaas ontbrak een bijpassend bijschrift waardoor de jury besloot tot de derde prijs.

 

 

 

De jury
De deskundige jury die alle foto's heeft beoordeeld:

  • Lonneke van Genugten – hoofdredacteur OneWorld
  • Bouwe van der Molen – vormgever OneWorld
  • Emma Meelker – redacteur OneWorld Food
  • Lotte Sluiter – programmamaker FoodGuerrilla
     

De kleine lettertjes
Deze wedstrijd loopt tot en met 26 oktober 2015. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. Over de uitslag van deze wedstrijd wordt niet gecorrespondeerd. Bij inzending van je foto('s) ga je ermee akkoord dat wij deze foto('s) gebruiken voor plaatsing in OneWorld magazine, op onze website www.oneworld.nl, op social media (zoals Facebook, Twitter en Instagram) en voor marketingdoeleinden. Bij gebruik van je foto('s) zal OneWorld altijd jouw naam als fotograaf erbij vermelden. OneWorld gaat vertrouwelijk om met je gegevens en deelt deze niet met derden.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief