Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De vakjury prees Heijne en Arenz om hun persoonlijke betrokkenheid, de resultaten van hun initiatief en de inbreng van de mensen waarom het draait. Zij winnen een bedrag van 1500 euro. De verkiezing is onderdeel van de rubriek Man/Vrouw van de Wereld. Met dit initiatief richt OneWorld.nl de schijnwerper op bijzondere mensen die zich gepassioneerd inzetten voor een betere wereld.

Uit de zes finalisten van de verkiezing koos de vakjury donderdagavond 19 februari in De Rode Hoed voor Heijne en Arenz. De jury bestond uit Mariette van Stalborch van NCDO, Isolde Hallensleben presentatrice en ambassadeur van stichting Chakana en Peter van Lier, directeur Global Village Media.

onthulling
Foto’s: Friso Spoelstra

 Van de meer dan 100 aanmeldingen, werden uiteindelijk 29 Mannen of Vrouwen van de Wereld geselecteerd en geportretteerd. In de afgelopen weken brachten ruim 5000 mensen hun stem uit op hun favoriete kandidaat voor de titel Man/Vrouw van de Wereld 2008.  

Heijne en Arenz zeiden in een eerste reactie met de prijs computers te willen aanschaffen zodat de allochtone vrouwen computerles konden krijgen. Daarop werden vanuit de zaal al direct gratis computers aangeboden. De andere vijf kandidaten voor de titel zetten zich in voor schooltuintjes in Bolivia, voor kinderen in de sloppenwijken van Brazilië, voor een vernieuwende web 2.0-vorm van ontwikkelingssamenwerking, voor dierenrechten en voor leprapatiënten in India.

 

Alle genomineerden voor de Man/Vrouw van de Wereld 2008
alle finalisten

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief