Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand
Datum en tijdstip: 23 maart 2009 van 20.00 tot 22.00 uur
Toegang: gratis
Locatie: debatcentrum TUMULT – Domplein 5, Utrecht*
Sprekers: Leon Willems (directeur Press Now en projectcoördinator Radio Darfur), Nico Plooijer (medewerker IKV Pax Christi) en Daniel van Oudenaren (Amerikaans correspondent bij Sudan Tribune)
Voertaal: Engels
 
Een conflictgebied waarin mensen geen toegang hebben tot onafhankelijk nieuws, wordt gekenmerkt door uitzichtloosheid, wantrouwen en onzekerheid. Aan de hand van praktijkervaringen van Radio Darfur, praten we in Utrecht over de rol en effectiviteit van media in dergelijke conflictgebieden en vredesprocessen. Experts vanuit diverse media- en vredesorganisaties zullen aan het woord komen om hun kennis en ervaring met het publiek te delen. Onder andere de Amerikaanse correspondent Daniel van Oudenaren is uitgenodigd om te vertellen over zijn werk bij de Sudan Tribune.
 
_______________________________________

Radio Darfur wordt mogelijk gemaakt door Soedanese en Nederlandse journalisten, (media)ontwikkelingsorganisaties, noodhulporganisaties, internationale donoren en een breed scala van maatschappelijke organisaties en bedrijven. Radio Darfur staat voor onafhankelijke journalistieke berichtgeving in Darfur en zendt via de korte golf uit, in vijf verschillende talen. Wij streven er ook naar om het conflict in Darfur onder de aandacht van mensen in Nederland te brengen. In het kader hiervan wordt een debattenreeks georganiseerd. Tijdens deze debatten dagen we de deelnemers uit om mee te praten, mee te denken en een eigen mening te vormen. Meer informatie op www.radiodarfur.nl.

oneworld logo 2

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief