Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het eerste gedeelte van ‘de groenste straat van Amerika’ is vorige week onthuld. De weg ligt in Chicago en kan onder andere smog uit de lucht halen. Uiteindelijk moet de straat ruim 3 kilometer lang worden.

In Chicago ligt bijna 10.000 kilometer aan straten en steegjes. Door de grote hoeveelheid asfalt en bestrating kan de grond het regenwater niet goed opnemen en loopt alles in één keer naar de Chicago River. Onderweg neemt het water allerlei vervuilende stoffen mee. De nieuwe weg kan water opnemen en zorgt er daarom voor dat het regenwater deels in de grond en langzamer in de rivier belandt. Ook het smog-probleem waar de stad mee kampt, kan met de nieuwe straat opgelost worden. De weg kan namelijk vervuilende gassen uit de atmosfeer te halen door middel van ‘titanium dioxide’, een stofje dat smog opneemt.

Verder heeft de gemeente van Chicago geprobeerd de weg zo duurzaam mogelijk te bouwen. Zo werd 60 procent van het afval dat tijdens de bouw geproduceerd werd, gerecycled en werken alle stoplichten op zonne- en windenergie. De weg zelf wordt verlicht met LED-lantaarnpalen. Volgens de bouwers van de weg is dit daarom ‘de groenste straat van Amerika’.

Bron: Inhabitat
Foto: cc

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief