Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Met vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden dragen vele particulieren bij aan een meer duurzame en rechtvaardige wereld. COS Noord-Holland staat achter de gedachte dat je ook hier in Nederland een bijdrage kunt leveren, onder andere door te kiezen voor fairtrade en biologische producten. Zij moedigt stichtingen aan om in hun bedrijfsvoering een duurzaamheidsslag door te voeren. 

Vandaar dat er gestart wordt met de campagne ‘Duurzame keuze maakt het verschil’. Particuliere initiatieven in Noord-Holland kunnen gratis een tas met diverse duurzame producten aanvragen om deze uit te proberen. De tas bevat ook informatie en tips om een organisatie te ‘verduurzamen’. De actie is niet geheel vrijblijvend, want aan het eind van het jaar neemt COS Noord-Holland contact op om te polsen wat het effect is geweest.

COS Noord-Holland werkt zelf eveneens aan een duurzame bedrijfsvoering. Enkele voorbeelden: medewerkers worden gestimuleerd met fiets of openbaar vervoer te reizen, de catering is biologisch en/of fairtrade, voor drukwerk wordt papier met het FSC-keurmerk gebruikt en het kantoor is voorzien van groene stroom.

Meedoen?

Stichtingen in Noord-Holland die projecten in ontwikkelingslanden ondersteunen en de uitdaging aan willen gaan, kunnen de tas met producten aanvragen via Natasja Insing, n.insing@cosnoordholland.nl of tel. (072) 520 25 17. Voor meer informatie: www.cosnoordholland.nl.  

 

COS Noord-Holland is hét regionale centrum voor internationale samenwerking in Noord-Holland en biedt netwerk, informatie en advies rondom mondiale vraagstukken. COS Noord-Holland maakt onderdeel uit van een vereniging van 11 regionale COSsen.

oneworld logo 2

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief