Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De studenten worden in Nederland ingezet voor het uitvoeren van concrete opdrachten voor partnerorganisaties van Cordaid, voor biStudentenjvoorbeeld inzamelingsacties en ontwikkelingseducatie en gaan op stage naar projecten in het buitenland.

Het uitgangspunt voor een samenwerking is het 'leren van elkaar'. De partnerorganisaties van Cordaid hebben jarenlange ervaring opgebouwd op diverse ontwikkelingsthema's en het ROC Midden Nederland heeft veel kennis en expertise die via uitwisseling een meerwaarde voor beide kan opleveren.

 

Internationale solidariteit
Volgens projectleider Norbert Ruepert van ROC Midden Nederland is de samenwerking met Cordaid belangrijk: "Vanuit de ervaring die we hebben opgedaan Studenten1in ontwikkelingslanden blijkt dat je expertise nodig hebt om goed te kunnen samenwerken met lokale partners en succesvol te zijn. Wij weten als ROC alles over beroepsopleidingen en volwassenenonderwijs, maar van ontwikkelingssamenwerking weten we eigenlijk niets. Wij maken gebruik van die expertise van Cordaid. We hopen dat onze studenten en docenten veel van de samenwerking zullen leren en dat we ons een beter beeld zullen weten te vormen van internationale solidariteit."

 

Ook Kristel Ashra van Cordaid is enthousiast: "Deze samenwerking is hartstikke positief, want ons doel is het draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking en Cordaid te vergroten onder leerlingen en docenten. Dit geeft ons de mogelijkheden om grote groepen jongeren te bereiken en uit te dragen waar we voor staan en met welke projecten we bezig zijn."

 

Lucy Schmitz, lid van het College van Bestuur van ROC MN en Peter Konijn, adjunct-directeur van Cordaid, hebben de overeenkomst ondertekend. De samenwerking gaat op 1 januari van start. Vanaf dat moment wordt duidelijk welke concrete activiteiten zullen plaatsvinden in het kader van de samenwerking.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief