Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Door het intensieve gebruik van steenkool kampt China met ernstige, chronische luchtvervuiling. Het land is ook de grootste uitstoter van broeikasgassen ter wereld. De Chinese overheid neemt zich daarom voor om tegen 2017 de huidige capaciteit aan zonne-energie te verdrievoudigen tot 70 gigawatt. Dat is meteen ook een verdubbeling van de bestaande doelstelling tegen 2015.

Ook voor andere hernieuwbare energiebronnen zijn en er ambitieuze doelstellingen tegen 2017: 150 gigawatt aan windmolenparken, 11 gigawatt aan biomassa en 330 gigawatt aan waterkrachtcentrales. Op die manier moeten hernieuwbare energiebronnen samen voldoen aan 13 procent van de energievraag.

Strijd tegen luchtvervuiling
China werkt al maanden aan maatregelen om de chronische luchtvervuiling in het land aan te pakken. De overheid kwam onder toenemende druk om iets te ondernemen, zeker nadat het industriële noorden vorig jaar maandenlang gebukt ging onder een dikke, gevaarlijke smog.

De machthebbers in het land zijn beducht voor groeiende protesten van de bevolking tegen de vervuiling en de ongebreidelde groei die een zware tol eist van het milieu.

Foto: JustJoannie via Flickr.com

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief