Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De eerste maatregel die wordt genomen om het steeds groter wordende milieuprobleem aan te pakken, is dat bedrijven die op de zwarte lijst staan geen lening meer kunnen krijgen bij banken. Het is onbekend of de bedrijven bezwaar kunnen maken tegen hun plaatsing op de zwarte lijst, of welke aanpassingen ze moeten doorvoeren om van de lijst te worden verwijderd.

 

Onmogelijke doelstellingen?

China heeft zichzelf tot doel gesteld om de uitstoot van vervuilende stoffen tussen 2005 en 2010 te reduceren met 10%. Maar volgens westerse milieucommentatoren is het onmogelijk oVervuiling in Chinam deze doelen te halen, aangezien China op dit moment ongeveer twee nieuwe energiecentrales voor fossiele brandstoffen per week bouwt.

 

Eerder deze maand gaf een Chinese milieuambtenaar aan Britse politici toe dat China voorlopig geen bindende afspraken kon maken over de reductie van uitstoot van CO2. De plaatsvervangend directeur-generaal van het Chinese ministerie van milieuzaken, Lu Xuedu, sprak hierover met het Britse comité voor het wetsontwerp over klimaatverandering.              

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief