Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Jarenlange intensieve landbouw heeft de natuurlijke flora en fauna van het uitgestrekte steppegebied in Oekraïne, Moldavië en de Russische Federatie schade toegebracht. Door overbegrazing sloeg erosie toe waardoor de agrarische productie terugliep en de oorspronkelijke bevolking massaal de steppen verliet.

 

Het grensoverschrijdende steppeproject is in het leven geroepen om de natuur in de steppen weer in ere te herstellen en de boeren hun bestaanszekerheid terug te geven. Om dat te bereiken wordt de biodiversiteit van het gebied gepromoot middels grootschalige demonstratieprojecten die vervolgens op brede schaal geïmplementeerd worden.

 

En met succes: al na een jaar droegen nieuwe vormen van grondbewerking en het verbeteren van de toegang tot de afzetmarkt bij aan de economische vooruitgang. Op de langere termijn dragen andere bronnen van inkomsten zoals exploitatie van de steppen ten behoeve van ecotoerisme en de investering in ‘carbon funds’ eveneens bij aan het herstel van de steppegebieden.

 

De British Expertise International Awards is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan advies- en ingenieursbureaus die internationale projecten uitvoeren. Genomineerden zijn bedrijven die zich qua prestaties onderscheiden op het gebied van ontwerp, planning, management en uitvoering.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief