Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De oproep van 57 grote bedrijven en organisaties, samen goed voor 4,5 miljoen werknemers wereldwijd, is gericht aan de Europese Raad. Die komt later deze maand samen om de cruciale klimaattop in Parijs in 2015 voor te bereiden, waar een wereldwijd klimaatakkoord gesmeed moet worden.

“Tijdige beslissingen over de hoekstenen van het Europese energie- en klimaatbeleid na 2020 zullen een belangrijke steun zijn voor het vertrouwen in toekomstige investeringen”, schrijven de bedrijven in de open brief. “We willen bijdragen aan een moderne en CO2-arme groei die efficiënt omspringt met grondstoffen als centrale motor voor het economische herstel van Europa en energie-onafhankelijkheid.”

Risico’s
De bedrijven maken zich naar eigen zeggen steeds meer zorgen over de kosten, risico’s en potentiële impact voor hun markten, distributieketens en grondstoffenkosten, maar ook voor de hele samenleving, als er niet snel actie wordt ondernomen. “We dringen er daarom bij u op aan om tijdens de Europese Raad van 23 en 24 oktober 2014 een robuust beleidskader rond energie- en klimaat overeen te komen, en een strategie rond energiezekerheid die volledig in overeenstemming is met de klimaatdoelstellingen van de EU op lange termijn.”

“Zekerheid tijdens het plannen is van vitaal belang voor duurzame investeringen”, concluderen de ondertekenaars, waaronder ook energiebedrijven als Eneco, GDF Suez en oliemaatschappij Shell.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief