Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Burundi is een klein land in Centraal-Afrika en behoort tot de armste landen ter wereld. Het land werd in 2013 uitgeroepen tot 'hungriest nation on earth'. 700.000 Burundezen verkeren in levensbedreigende hongersnood; 80 procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De kindersterfte is extreem hoog, de helft van de kinderen gaat niet naar school en de combinatie van El Niño en een gewelddadig politiek conflict leidde tot 250.000 vluchtelingen en vele honderden doden. De stroom vluchtelingen uit Burundi gaat onverminderd door als gevolg van het aanhoudende geweld rond de omstreden herverkiezing van de president.

Art Rooijakkers bezoekt Burundese vluchtelingen in het vluchtelingenkamp Nyarugusu in het noordwesten van Tanzania. Door de recente toestroom van Burundezen zit het kamp overvol en leven tienduizenden mensen er krap op elkaar. In totaal worden in Nyarugusu en twee nabijgelegen kampen bijna 200.000 vluchtelingen opgevangen, meer dan de helft is nog kind.

Over de Nacht
De reis van Rooijakkers staat in het teken van de Nacht van de Vluchteling. In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni 2016 organiseert Stichting Vluchteling voor de zevende keer de Nacht van de Vluchteling, een sponsorloop van 40 kilometer in het holst van de nacht van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem. Het doel van deze sponsorloop is een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.

Inschrijven voor de sponsorloop kan via www.nachtvandevluchteling.nl In 2015 zat de Nacht van de Vluchteling al snel vol er werd er ruim 620.000 euro opgehaald door 1.700 deelnemers.

 

stichting vluchteling 1

Stichting Vluchteling

Stichting Vluchteling is een noodhulporganisatie die zich wereldwijd inzet voor hulp aan vluchtelingen. Bij acute nood zorgt Stichting …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief