Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Agriterra, de Nederlandse organisatie voor agrarische ontwikkelingssamenwerking, ging vijf jaar geleden een samenwerking aan met CRV, de coöperatie voor rundveeverbetering. CRV heeft een uitgebreid fokprogramma waarin jonge stieren een naam moeten krijgen die internationaal te gebruiken is. Agriterra stelde de namen beschikbaar en CRV doneerde per gebruikte naam een bedrag voor specifieke vee­verbeteringsprojecten in ontwikkelingslanden.

 

Butembo is een plaats in de Democratische Republiek Congo, waar de boerenorganisatie SYDIP gevestigd is (Syndicat de Defense des Interets Paysans). Deze organisatie werkt met Agriterra onder meer aan het verbeteren van de sociaaleconomische situatie van de boerenbevolking. De focus ligt daarbij op de toename van de landbouwproductie, zodat het inkomen van de boeren groter wordt.

 

Roppa is een platform van West-Afrikaanse boerenorganisaties uit tien verschillende landen. Dit netwerk probeert samen met Agriterra de positie van boeren in de regio te versterken door onder meer informatie uit te wisselen over de verkoop van landbouwproducten.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief