Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Dit jaar vindt al weer de 29e editie van de Veluweloop (www.veluweloop.nl) plaats. Ongeveer 100 ploegen uit heel Nederland namen voorgaande jaren deel aan de hardloopwedstrijd van 80 kilometer dwars door de Veluwe. De borg van de lopershesjes en van de fietsen kunnen de deelnemende teams dit jaar doneren aan Agriterra.

 

Agriterra zal de opbrengst schenken aan de Congolese organisatie Sydip. Deze boerenorganisatie is actief in de oostelijke provincie Noord Kivu, een provincie die geregeld geteisterd wordt door conflicten. Sydip wil de situatie van de boerenbevolking verbeteren en verdedigt de belangen van ruim 14.000 boeren onder andere door ze bij te staan in geschillen over grondrechten en door toegang tot informatie, tot technische bijstand en tot een afzetmarkt te vergemakkelijken.

 

Agriterra biedt Sydip financiële middelen om haar plannen goed uit te kunnen voeren. Daarnaast zorgt Agriterra voor concreet advies op allerlei vlakken. Zo reist een groep enthousiaste leden van LTO Noord regelmatig naar Congo om leiderschap- en ondernemerschaptrainingen te organiseren. Ook helpen ze de Congolese aardappelboeren door ze te adviseren over verbeteringen op het gebied van bodemvruchtbaarheid, bescherming tegen ziektes, verhogen van de opbrengst, telen van kwaliteitsaardappelen en het zoeken naar afzetmarkten.

 

Maliyasasa Syalembereka, trainer van Sydip, is tijdens de Veluweloop in Nederland om een cursus te volgen over ondernemerschap. Daarnaast zal hij onder andere LTO en de Wageningen Universiteit bezoeken om te zien hoe dergelijke trainingen hier geregeld zijn. Deze kennis zal hij meenemen naar zijn vaderland en gebruiken in zijn trainingen aan de leden van Sydip. Maliyasasa zal ook aanwezig zijn bij de Veluweloop. Onder aanmoediging van Maliyasasa zal het Agriterra-team rennen voor het trainingsprogramma van Maliyasasa en Sydip.

 

 

Het Agriterra-team wordt gesponsord door BDO Accountants & Adviseurs

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief