Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Wat: onthulling abri met 10.000 levende malariamuggen
Datum: zondag 25 april 2010
Locatie: Koningsplein, Amsterdam
Tijd: 14.00 uur

"Malaria kan eenvoudig worden voorkomen en het is goed te genezen", zegt Arjan Erkel. "Maar er is duizend keer meer geld beschikbaar voor AIDS, dan voor malaria. Door samen te werken kan de ziekte in 2015 onder controle zijn. Voor nog geen 3,50 euro is een kind in een ontwikkelingsland beschermd tegen malaria."

Malaria is de ziekte van de armoede. Jaarlijks eist malaria tussen de een en drie miljoen slachtoffers. Iedere 30 seconden overlijdt er een kind aan de ziekte. In Afrika is malaria doodsoorzaak nummer een. Het kost het continent jaarlijks 12 miljard dollar aan gezondheidszorg en verloren productiviteit. Tijdens Wereld Malaria Dag 2010 staat bestrijding van de ziekte centraal.

De Nederlandse stichting Malaria No More is onderdeel van een internationale organisatie die zich wereldwijd inzet voor de bestrijding van malaria. Om het aantal van 500 miljoen besmettingen per jaar te verminderen, verspreidt de stichting onder andere klamboes. Een muggennet van 10 euro waar drie kinderen onder kunnen slapen, is te doneren via de website www.malarianomore.nl. De tienduizend malariamuggen zijn afkomstig van het UMC St Radboud in Nijmegen.

http://www.malarianomore.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief