Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Gevangenis

Wereldwijd zitten er 127 journalisten en 64 cyberdissidenten in de gevangenis. Birma houdt zes journalisten gevangen, één van hen is U Win Tin, sinds 1989. Cuba heeft 24 journalisten in de gevangenis en Iran 10. Vietnam houdt 8 cyberdissidenten gevangen.

 

Rusland

Verploeg zal tevens kort ingaan op de terreur tegen onafhankelijke journalisten in Rusland. De brute moord op de bekende journaliste Anna Politkovskaja in oktober 2006 blijkt het topje van een ijsberg. Sinds 1993 tot heden zijn er in Rusland meer dan 100 journalisten vermoord of onder niet opgehelderde omstandigheden verongelukt. Slechts in 29 gevallen van moord op journalisten in Rusland zijn de daders berecht. NVJ, IFJ, Free Voice en twee Russische mensenrechten-organisaties hopen eind 2007 een gedetailleerd rapport te presenteren.

 

China

Voorafgaand aan de Olympische spelen in 2008 heeft China al twee wereldrecords:

Het land telt de meeste journalisten in de gevangenis: 33, twee van hen sinds 1983. De meest recente veroordeling dateert van juli 2007.

Ook houdt China het hoogste aantal cyberdissidenten en schrijvers achter de tralies, 50. Voor zover bekend dateert de laatste veroordeling van april 2007.

 

*Donderdagavond 27 september in De Balie in Amsterdam  Meer informatie over de bijeenkomst.

 

http://www.freevoice.nl/pages/index2.php?page=agenda&agenda=show

oneworld logo 2

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief