Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

OneWorld zette in het kader van de Maand van de Kleding 5 apps voor je op een rij om je te te helpen bij het verduurzamen van je garderobe:

Maand van de Kleding
Op 24 april 2013 stortte in Bangladesh kledingfabriek Rana Plaza in, met ruim 1100 doden tot gevolg. Reden voor OneWorld om twee jaar na dato april tot Maand van de Kleding uit te roepen, en te kijken of er iets verbetert in de kledingindustrie en of ‘fatsoenlijke’ kleding een beetje wil doorbreken. En hoe staat het met het kleedgedrag van mode-iconen en andere bekende Nederlanders? OneWorld inspecteert ook eigen kledingkast en tipt adresjes voor mooie, duurzame kleding.

Duurzame adresjes

Talking Dress
Deze app is een gids waarin duurzaam kledingexpert Marieke Eyskoot je de weg wijst naar je eigen fair fashion lifestyle. Je kunt ermee zoeken naar duurzame winkels in je buurt, winkels en webshops in Nl en België, informatie vinden over keurmerken, zelf maken/ ruilen/ hergebruiken en inzamelen en relevante blogs, projecten, media, boeken, films, tv-programma's en organisaties vinden.
Download Talking Dress hier voor je Android of hier voor je iPhone.

AllesDuurzaam                                                                                                                    10.000+ adressen in 16 categoriën. Van kleding en schoenen tot restaurants, hotels, dagjes uit en cadeautjes.
Download AllesDuurzaam hier voor je Android of hier voor je iPhone. 

Merken checken

Fair Fashion?
Deze app, ontwikkeld door De Schone Kleren Campagne, helpt je kledingmerken screenen. Van meer dan 140 merken kun je een profiel bekijken met de inspanningen die ze leveren om de werkomstandigheden van hun textielwerkers te verbeteren. 
Download Fair Fashion? hier voor je Android of hier voor je iPhone. 

Tweedehands: opleuken, ruilen en (ver)kopen

Fashmob
Met de app Fashmob maak je jouw garderobe in een handomdraai leeg én hou je geld over aan je ongedragen kledingstukken. Maak een foto met je smartphone, upload de foto en verkoop de kleding. De betaling gebeurt via iDeal. 
Download Fashmob hier voor je Android of hier voor je iPhone. 

Rok & Co
Rok & Co is een app die je leert hoe je van oude truien een rokje (eventueel met accessoires) kan maken. Zo heb je altijd een hulpmiddel bij je om te DIY’en. Gebruikers vinden de app vrouwelijk en vrolijk. 
Download Rok & Co hier voor je iPhone. 

Zelf een suggestie voor een leuke app? Laat het ons weten door een commentaar achter te laten! 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief