Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Werk jij aan een bijzonder initiatief of project om de gezondheidszorg in Afrika te verbeteren? En ben tussen de 18 en 30 jaar? Dan kun je meedingen de Albert Schweitzer Prijs en maak je kans op een startsubsidie van €5000. Tot 12 oktober kun je je initiatief indienen via www.nasf.nl. Eind oktober worden de genomineerden…

Werk jij aan een bijzonder initiatief of project om de gezondheidszorg in Afrika te verbeteren? En ben tussen de 18 en 30 jaar? Dan kun je meedingen de Albert Schweitzer Prijs en maak je kans op een startsubsidie van €5000. Tot 12 oktober kun je je initiatief indienen via www.nasf.nl. Eind oktober worden de genomineerden bekend gemaakt. De finale vindt plaats half november. 

e prijswinnaar van vorig jaar is Niek Versteegde (foto links). Met het project Lucht voor Leven probeert hij de sterfte en andere negatieve gevolgen van zuurstoftekort bij pasgeborenen terug te dringen. In het ziekenhuis in Mwanza, Tanzania, traint hij het lokale personeel om adequaat problemen te signaleren en in te grijpen. Verder worden de juiste materialen aangeschaft, zoals bijvoorbeeld beademingsballonnen. “Het project heeft inmiddels een vliegende start gemaakt”, laat Niek Versteegde weten. “Samen met reeds ervaren medewerkers en de aangekochte materialen zijn inmiddels de eerste 20 lokale mensen getraind én de eerste baby’s in het ziekenhuis in Mwanza gered.”

De Albert Schweitzer Prijs is een initiatief van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds en wordt jaarlijks uitgereikt. De Albert Schweitzer Prijs 2015 wordt ondersteund door Impulsis en het Albert Schweitzer ziekenhuis. Kijk voor meer informatie, deelnameformulieren en voorwaarden op: www.nasf.nl.  

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief