We kennen de foto’s van overvolle Afrikaanse gevangenissen met vijftig gedetineerden in een ruimte zo groot als een huiskamer. Toch zitten in Afrika relatief minder mensen vast dan in het rijke deel van de wereld, zo becijferde het International Centre for Prison Studies. De VS spannen de kroon: daar verblijven 716 van de 100.000 mensen…

We kennen de foto’s van overvolle Afrikaanse gevangenissen met vijftig gedetineerden in een ruimte zo groot als een huiskamer. Toch zitten in Afrika relatief minder mensen vast dan in het rijke deel van de wereld, zo becijferde het International Centre for Prison Studies. De VS spannen de kroon: daar verblijven 716 van de 100.000 mensen in de bajes. In Nederland zijn dat er 82. In Afrika heeft vooral Rwanda een twijfelachtige reputatie: 527 van de 100.000 Rwandezen zijn opgesloten – een nasleep van de genocide. De drukste Afrikaanse gevangenissen staan in Benin: per honderd plaatsen worden ruim driehonderd gevangen vastgehouden.

Screen shot 2013-05-15 at 12.16.57 PMBron: World Prison Brief, International Centre for Prison Studies, 2012. 

 

 

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief