Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Twee Tilburgse organisaties zijn met de Sierra Leoonse gemeenschap de actie ‘Tilburg tegen ebola’ gestart. Het doel is om Sierra Leoonse grassroots-organisaties te ondersteunen met WakaWaka-lampen. De actie loopt tot eind december. In Tilburg wonen tweehonderd mensen uit Sierra Leone, het land dat het zwaarste wordt getroffen door de epidemie. Velen van hen zijn betrokken bij kleinschalige…

EbolaTwee Tilburgse organisaties zijn met de Sierra Leoonse gemeenschap de actie ‘Tilburg tegen ebola’ gestart. Het doel is om Sierra Leoonse grassroots-organisaties te ondersteunen met WakaWaka-lampen. De actie loopt tot eind december.

In Tilburg wonen tweehonderd mensen uit Sierra Leone, het land dat het zwaarste wordt getroffen door de epidemie. Velen van hen zijn betrokken bij kleinschalige projecten in hun land. Afgelopen maand werkte het platform Sierra Leone Central Union (SLCU) al samen met WakaWaka om lampen te verspreiden onder 32 lokale Sierra Leoonse partnerorganisaties. Met Tilburgse steun wordt dit initiatief voortgezet: het doel is om nog eens 2015 WakaWaka’s in Sierra Leone te krijgen.  “De vraag naar de lampen is enorm”, aldus SLCU-voorzitter en Tilburger Abubakarr Bangura.

WakaWaka-lampen worden opgeladen in zonlicht en kunnen vervolgens 150 uur lang licht geven. Ze zijn een grote steun voor onder andere gezondheidswerkers in Sierra Leone, die dan ook ’s avonds en ’s nachts kunnen werken. Wanneer de epidemie voorbij is, kunnen ze blijvend dienst doen in de ziekenhuizen en gezondheidsposten. De verspreiding van lampen zal zich echter niet beperken tot ziekenhuizen en klinieken: ook onderwijs- en andere maatschappelijke projecten die helpen aan de wederopbouw van Sierra Leone komen in aanmerking.

De actie ‘Tilburg tegen ebola’ is een initiatief van de Sierra Leone Cultural Union, het Wereldpodium, Switch en een groot aantal betrokken Tilburgers. Zondag 23 november is de officiële aftrap om 15.00 in De Nieuwe Vorst in Tilburg.

http://www.wereldpodium.nu/tilburg-tegen-ebola
https://www.facebook.com/tilburgtegenebola

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief