Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Wie Brian Moses Okello (37) Waar Jinja, Uganda Werkt voor Blessings4You, stichting die zich inzet voor kwetsbare kinderen Project kindertehuis Functie algemeen directeur Zoekt continuïteit voor Blessings4You Door Niki Frencken “Ik was 14 toen mijn ouders omkwamen bij een auto-ongeluk. Als oudste moest ik werken om voor mijn broertje en zusjes te zorgen. Ik deed…

Wie Brian Moses Okello (37)
Waar Jinja, Uganda
Werkt voor Blessings4You, stichting die zich inzet voor kwetsbare kinderen
Project kindertehuis
Functie algemeen directeur
Zoekt continuïteit voor Blessings4You

Door Niki Frencken

“Ik was 14 toen mijn ouders omkwamen bij een auto-ongeluk. Als oudste moest ik werken om voor mijn broertje en zusjes te zorgen. Ik deed allerlei klusjes om eten te kopen en schoolgeld te betalen. Via een Canadees echtpaar kreeg ik de kans om in Canada te studeren. Nu woon ik weer in Uganda, in Jinja, en ben ik algemeen directeur van kindertehuis Blessings4You. Mijn achtergrond inspireert me om kinderen in moeilijkheden een beter leven te bieden. Ik wil dat zij, net als ik, de kans krijgen om het beste uit zichzelf te halen.

In het kindertehuis wonen nu vier kinderen. Ik woon er zelf ook, zorg voor hen, en geef ze bijles en liefde en aandacht. De gezinnen van de kinderen zijn te instabiel om thuis te wonen. Zo reisde de moeder van Patricia (7) na de dood van haar man naar Jinja. Ze is half verlamd, ging op zoek naar medische hulp en liet haar twee kinderen alleen achter. We hebben Patricia zwaar ondervoed en ziek gevonden. Het maakt me gelukkig om te zien dat zij nu naar school gaat en zich begint te ontwikkelen. Een van de andere kinderen, Moses (13), kwam laatst thuis met een heel goed rapport. Dan voel ik me trots.

Kinderdorp

Mijn doel is het kindertehuis uit te breiden naar een kinderdorp, zodat we meer kwetsbare kinderen kunnen opvangen. Blessings4You krijgt steun van een stichting uit Nederland. Met Julienne, de initiatiefneemster van die stichting, heb ik dagelijks contact via Skype. We delen dezelfde visie en putten allebei veel kracht uit God. Binnenkort komt Julienne weer naar Uganda. Toch wil ik dat de organisatie onafhankelijk wordt. Daarom denk ik erover om een hotel te starten zodat we daar inkomsten uit kunnen putten. Ik wil eigen grond kopen zodat we de projecten kunnen uitbreiden en meer kinderen kunnen helpen. Volgend jaar wil ik vijf kindertehuizen hebben en ik hoop dat over vijf jaar het kinderdorp werkelijkheid is geworden.”

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief