Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Zijn insecten of doe-het-zelf-stadslandbouw de beste oplossing voor het wereldvoedselprobleem? Op zaterdag 4 februari vierde het NCDO veertig jaar internationale samenwerking met onder andere de Battle of the Cheetahs, een wedstrijd om oplossingen te genereren rondom het wereldvoedselprobleem. Vijf teams van young professionals pitchten hun ideeën variërend van ‘Vlees noch vis…insecten!’ tot de visualisatie van…

Zijn insecten of doe-het-zelf-stadslandbouw de beste oplossing voor het wereldvoedselprobleem? Op zaterdag 4 februari vierde het NCDO veertig jaar internationale samenwerking met onder andere de Battle of the Cheetahs, een wedstrijd om oplossingen te genereren rondom het wereldvoedselprobleem. Vijf teams van young professionals pitchten hun ideeën variërend van ‘Vlees noch vis…insecten!’ tot de visualisatie van ‘de echte prijs van voedsel’ aan de 400 genodigden. De finale is op donderdagavond 1 maart 2012 (zie ook de agenda).

Tevens presenteerde het NCDO haar nieuwe koers als centrum voor Burgerschap en Mondiale Ontwikkeling. Internationale sprekers op het lustrum waren Pascal Lamy, directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie en Sri Mulyani, algemeen directeur van de Wereldbank. Tevens was er een debat met Andree van Es, Paul Scheffer en Herman Wijffels. Koningin Beatrix was ook aanwezig. Prins Claus was de eerste voorzitter van het NCO (Nationale Commissie voor Ontwikkelingsstrategie), de voorloper van het NCDO.

www.ncdo.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief