Zijn insecten of doe-het-zelf-stadslandbouw de beste oplossing voor het wereldvoedselprobleem? Op zaterdag 4 februari vierde het NCDO veertig jaar internationale samenwerking met onder andere de Battle of the Cheetahs, een wedstrijd om oplossingen te genereren rondom het wereldvoedselprobleem. Vijf teams van young professionals pitchten hun ideeën variërend van ‘Vlees noch vis…insecten!’ tot de visualisatie van…

Zijn insecten of doe-het-zelf-stadslandbouw de beste oplossing voor het wereldvoedselprobleem? Op zaterdag 4 februari vierde het NCDO veertig jaar internationale samenwerking met onder andere de Battle of the Cheetahs, een wedstrijd om oplossingen te genereren rondom het wereldvoedselprobleem. Vijf teams van young professionals pitchten hun ideeën variërend van ‘Vlees noch vis…insecten!’ tot de visualisatie van ‘de echte prijs van voedsel’ aan de 400 genodigden. De finale is op donderdagavond 1 maart 2012 (zie ook de agenda).

Tevens presenteerde het NCDO haar nieuwe koers als centrum voor Burgerschap en Mondiale Ontwikkeling. Internationale sprekers op het lustrum waren Pascal Lamy, directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie en Sri Mulyani, algemeen directeur van de Wereldbank. Tevens was er een debat met Andree van Es, Paul Scheffer en Herman Wijffels. Koningin Beatrix was ook aanwezig. Prins Claus was de eerste voorzitter van het NCO (Nationale Commissie voor Ontwikkelingsstrategie), de voorloper van het NCDO.

www.ncdo.nl

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief