Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Vier duurzame projecten in ontwikkelingslanden hebben elk  2.500 euro sponsorgeld gewonnen. Ze deden mee aan een wedstrijd van Fietsen Scoort. De prijzen gingen naar Stichting Mpongwe, Stichting P.A.L.M. India, Creating Water Foundation en Stichting Bewa Ghana. De winnaars werden zaterdag bekend gemaakt tijdens het MyWorld Event in Utrecht. De campagne Fietsen Scoort stimuleert het fietsen naar…

wVier duurzame projecten in ontwikkelingslanden hebben elk  2.500 euro sponsorgeld gewonnen. Ze deden mee aan een wedstrijd van Fietsen Scoort. De prijzen gingen naar Stichting Mpongwe, Stichting P.A.L.M. India, Creating Water Foundation en Stichting Bewa Ghana. De winnaars werden zaterdag bekend gemaakt tijdens het MyWorld Event in Utrecht.

De campagne Fietsen Scoort stimuleert het fietsen naar het werk, vraagt aandacht voor mondiale klimaatdoelstellingen en steunt daarom duurzame projecten in ontwikkelingslanden.  Vooraf zijn tien duurzame projecten voorgeselecteerd door MyWorld. Het publiek koos de uiteindelijke winnaars via een een stemprocedure op internet. Er werden 3.350 stemmen uitgebracht.

fotografie: Bob Karhof

Een Groener Zambia, Stichting Mpongwe
Het Vocational Training College van de Stichting Give the Children of Mpongwe a Future gaat in het Mpongwe
district in Zambia werken aan de ontwikkeling van een alternatief bos- en landbouwbeleid dat voldoet aan de
behoeften van de plattelandsbewoners en bijdraagt aan een duurzaam leefmilieu.

Clean up Thalavadi, Stichting P.A.L.M. India
De organisatie P.A.L.M. werkt in het district Thalavadi in India en helpt de lokale bevolking bij de aanpak van
het afvalprobleem. P.A.L.M. gaat hiervoor afvalbakken plaatsen en voorlichting geven aan bewoners en
schoolkinderen over het scheiden en hergebruik van afval.

Water en leven in de woestijn, Creating Water Foundation
De Creating Water Foundation wil mensen in Peru duurzaam toegang tot water bieden.  In samenwerking met de lokale bevolking zet de stichting mistnetten op om met de opvang van mist een waterbron te creëren.

Borrow a Bike, Stichting Bewa Ghana
Stichting Bewa Ghana ontwikkelt projecten voor onderwijs en zelfredzaamheid. Het project Borrow a Bike maakt een start met een fietsenleensysteem voor kinderen van Mother Cares Educational Complex in Agona Swedru, Ghana.

Meer weten over projecten van Fietsen Scoort en de fietscampagne? Kijk op www.fietsenscoort.nl of http://www.youtube.com/watch?v=-9txsrFq-Zc

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief