Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Op zaterdag 28 november, tijdens de Partindag in Nijkerk, maakte Fietsen Scoort de vier winnaars bekend van zijn sponsoractie. De campagne Fietsen Scoort stimuleert het fietsen naar het werk, vraagt aandacht voor mondiale klimaatdoelstellingen en steunt daarom projecten van kleinschalige ontwikkelingsorganisaties in ontwikkelingslanden. De fietscampagne verdeelt € 10.000,- aan sponsorgeld over vier duurzame projecten. Winnaars…

[[{“type”:”media”,”view_mode”:”media_large”,”fid”:”43499″,”attributes”:{“style”:”width: 3872px; height: 2592px;”,”class”:”file-media-large media-element media-image myworld-source-image”}}]]Op zaterdag 28 november, tijdens de Partindag in Nijkerk, maakte Fietsen Scoort de vier winnaars bekend van zijn sponsoractie. De campagne Fietsen Scoort stimuleert het fietsen naar het werk, vraagt aandacht voor mondiale klimaatdoelstellingen en steunt daarom projecten van kleinschalige ontwikkelingsorganisaties in ontwikkelingslanden. De fietscampagne verdeelt € 10.000,- aan sponsorgeld over vier duurzame projecten.

Winnaars van € 2.500
Fietsen Scoort deelde dit jaar vier prijzen van € 2.500 uit aan projecten van vier organisaties, te weten:

  • Stichting Masarang International uit Amsterdam met ´Alternatief voor traditionele ‘slash and burn’ landbouw in Borneo´ in Indonesië,
  • Stichting Lejofonds uit Maria Hoop met ´Green Charcoal´ in Oeganda,
  • Stichting Panda Juu uit Amsterdam met ‘Act Now!‘ in Zanzibar, Tanzania en
  • Stichting Barbarugo uit Waverveen met ‘Ghana gaat voor bamboe‘ in Ghana.

Vooraf zijn tien duurzame projecten door platform MyWorld voorgeselecteerd. De projecten zijn wereldwijd verspreid en dragen allemaal bij aan een beter klimaat. De selectie van de uiteindelijke prijswinnaars vond plaats via een stemprocedure op internet. Er werden daarvoor 4.173 unieke stemmen uitgebracht. De winnaars ontvingen hun geldprijs op de Partindag 2015. Partin is een laagdrempelige brancheorganisatie voor Particuliere Initiatieven.

Waarom deze actie?
De campagne Fietsen Scoort stimuleert op uitdagende wijze het fietsen naar het werk. Fietsen heeft veel voordelen: je gezondheid, CO₂-reductie en het tegengaan van klimaatverandering. Het klimaatvraagstuk kan, volgens de fietscampagne, alleen in internationaal verband worden opgelost. Daarbij verdient de positie van ontwikkelingslanden extra aandacht. Ook ontwikkelingslanden moeten zich op duurzame wijze kunnen ontwikkelen. Fietsen Scoort kiest er daarom voor de sponsoropbrengst jaarlijks te verdelen over verschillende kleinschalige duurzame projecten in ontwikkelingslanden en Cycling out of Poverty, dat verschillende fietsprojecten uitvoert in Afrika.

Meer weten over projecten van Fietsen Scoort en de fietscampagne? Kijk op www.fietsenscoort.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief