Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Impulsis heeft in 2015 minder geld beschikbaar voor het financieren van projecten van particuliere initiatieven. Het budget bedraagt komend jaar nog ongeveer 40% van het bedrag dat in 2013 en 2014 beschikbaar was. Dat maakte Impulsis afgelopen vrijdag bekend. Impulsis biedt al vanaf 2006 ondersteuning aan particuliere initiatieven vanuit het samenwerkingsverband van ICCO, Edukans en…

impulsis_logoImpulsis heeft in 2015 minder geld beschikbaar voor het financieren van projecten van particuliere initiatieven. Het budget bedraagt komend jaar nog ongeveer 40% van het bedrag dat in 2013 en 2014 beschikbaar was. Dat maakte Impulsis afgelopen vrijdag bekend.

Impulsis biedt al vanaf 2006 ondersteuning aan particuliere initiatieven vanuit het samenwerkingsverband van ICCO, Edukans en Kerk in Actie. Daartoe gebruikt Impulsis geld vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken en andere donoren. Vanaf 2015 zijn de middelen echter fors minder. Impulsis legt daarom de focus op onderwijs (Edukans Partnership), Kinderen in de Knel (Kerk in Actie) en Sociaal Ondernemerschap (ICCO). Voor particuliere initiatieven betekent dit dat zij vaker rechtstreeks ‘zaken zullen doen’ met een van deze organisaties.

Impulsis blijft het particuliere initiatief ondersteunen met advisering en onderlinge kennisverdieping en uitwisseling. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om inhoudelijke themadagen op het gebied van onderwijs, kinderopvang en –rechten en sociaal ondernemerschap. Impulsis blijft ook actief betrokken bij MyWorld. Daarnaast wil Impulsis een nieuwe impuls geven aan de capaciteitsversterking van de Zuidelijke partners van de Nederlandse particuliere initiatieven. Ze hopen daarmee de duurzaamheid en het eigenaarschap bij lokale partners verder te stimuleren.

Reageren? Klik hier.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief