Veel jongeren voelen zich betrokken bij wat er speelt in de wereld. Maar dat vertalen ze nog niet vaak in concrete inzet of solidariteit ten opzicht van armen in andere landen. Dat blijkt uit een onderzoek van NCDO onder ruim duizend jongeren van 15 tot en met 25 jaar. Op het oog zit het wel…

betrokkenheid-jongerenVeel jongeren voelen zich betrokken bij wat er speelt in de wereld. Maar dat vertalen ze nog niet vaak in concrete inzet of solidariteit ten opzicht van armen in andere landen. Dat blijkt uit een onderzoek van NCDO onder ruim duizend jongeren van 15 tot en met 25 jaar.

Op het oog zit het wel snor met de belangstelling van jongeren voor het buitenland. Twee derde volgt nieuws over wat er in de buitenwereld gebeurt, vooral via televisie. En onder de jongeren die actief zijn op sociale media, ‘liket’ bijna de helft wel eens een goede doelenorganisatie. Maar veel verder gaat de het voor de meeste jongeren niet. Sterker nog, vooral tieners vinden het niet echt cool om iets voor de wereld te doen. Het is niet populair in mijn vriendenkring, zegt 46%. Twintigers hebben vaker een vriendenkring die daar neutraal of positief tegenover staat. Het lijkt erop dat jongeren, naarmate ze ouder worden, positiever worden over leeftijdgenoten die zich inzetten voor de wereld, aldus de onderzoekers.

Meer lezen? het rapport is te downloaden via http://www.ncdo.nl/betrokkenheid-jongeren.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief