Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Op donderdagmiddag 10 september organiseert het Liliane Fonds het symposium ‘Leave no one Behind’ in Den Haag. De bijeenkomst is bedoeld voor organisaties die zich inzetten voor mensen met een handicap, zowel in Nederland als daarbuiten. Het doel is om ervaringen en aansprekende praktijkvoorbeelden te delen. Particuliere initiatieven zijn van harte welkom. Mensen met een…

Op donderdagmiddag 10 september organiseert het Liliane Fonds het symposium ‘Leave no one Behind’ in Den Haag. De bijeenkomst is bedoeld voor organisaties die zich inzetten voor mensen met een handicap, zowel in Nederland als daarbuiten. Het doel is om ervaringen en aansprekende praktijkvoorbeelden te delen. Particuliere initiatieven zijn van harte welkom.

Mensen met een handicap maken een disproportioneel groot deel uit van de armste mensen ter wereld. En mensen die leven in armoede hebben meer kans om gehandicapt te raken. Tijdens de bijeenkomst vragen deelnemers zich af hoe ze deze cirkel kunnen doorbreken. Bovendien, wat kunnen zij van elkaar leren als het erom gaat om verdragen en beleidsplannen op het gebied van mensenrechten in de praktijk te brengen?

Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, zal de aanwezigen toespreken en haar visie geven op de inclusie van mensen met een handicap bij internationaal beleid.

Het symposium vindt plaats ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum van het Liliane Fonds en wordt georganiseerd in samenwerking met The Dutch Coalition on Disability and Development (DCDD) en The Alliance for Disability-Inclusive Development (ADID). De voertaal is Engels. Aanmelden kan via de website van het Liliane Fonds.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief