Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het zijn spannende tijden voor NCDO. Naar verwachting neemt het ministerie van Buitenlandse Zaken binnen twee weken een beslissing over de toekomst van de organisatie. NCDO is een kennis- en adviescentrum voor mondiaal burgerschap en de belangrijkste financier van MyWorld. Het ministerie ontwikkelt momenteel nieuw beleid om mensen in Nederland te betrekken bij mondiale vraagstukken.…

Duurzaam-consumerenHet zijn spannende tijden voor NCDO. Naar verwachting neemt het ministerie van Buitenlandse Zaken binnen twee weken een beslissing over de toekomst van de organisatie. NCDO is een kennis- en adviescentrum voor mondiaal burgerschap en de belangrijkste financier van MyWorld.

Het ministerie ontwikkelt momenteel nieuw beleid om mensen in Nederland te betrekken bij mondiale vraagstukken. “Als kennis- en adviescentrum op dit gebied heeft NCDO juist nu een belangrijke rol te vervullen”, zegt interim-directeur Arie de Ruijter in een brief op de website.

Hij reageert daarmee op een artikel van Vice Versa-hoofdredacteur Marc Broere eerder deze week. Broere vraagt af of NCDO nog toekomst heeft: “Wat heb je aan een door de overheid gefinancierd kenniscentrum voor mondiaal burgerschap als diezelfde overheid geen activiteiten op het terrein van mondiaal burgerschap meer financiert?” Hij doelt daarmee op de opschorting van SBOS, een subsidieloket van het ministerie om mondiaal burgerschap te stimuleren.

Volgens de Ruijter heeft het wegvallen van subsidie Nederlandse burgers ‘niet weerhouden van hun drive om zelf bij te dragen aan een betere wereld’: “Veel Nederlanders, of dat nu professionals, jongeren, particuliere initiatiefnemers of ondernemers zijn, zijn actief of willen actief worden rondom armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling en zijn daarbij op zoek naar bruikbare kennis en informatie.” Juist daarom heeft NCDO een belangrijke rol te vervullen, aldus De Ruijter.

NCDO verspreidt kennis over hoe onze manier van leven verweven is met de rest van de wereld. Daarnaast voert de organisatie opinie-onderzoeken uit over dit onderwerp. Bovendien verbindt en steunt NCDO mensen, initiatieven en sectoren die zich inzetten voor mondiale ontwikkeling, zoals het platform MyWorld, het platform FoodGuerilla en de Damn Food Waste-campagne.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief