Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Particuliere initiatieven zijn goed voor de burgerbetrokkenheid, vindt minister Ploumen. Ze wil hen ondersteunen via MyWorld en belooft ‘vernieuwende initiatieven’ te financieren. Hoe denkt minister Lilianne Ploumen voor Internationale Handel en Ontwikkelingssamenwerking over de rol die burgers kunnen spelen bij ontwikkelingssamenwerking? MyWorld zag vol spanning uit naar haar beleidsnota Wat de Wereld Verdient, die afgelopen…

Minister PloumenParticuliere initiatieven zijn goed voor de burgerbetrokkenheid, vindt minister Ploumen. Ze wil hen ondersteunen via MyWorld en belooft ‘vernieuwende initiatieven’ te financieren.

Hoe denkt minister Lilianne Ploumen voor Internationale Handel en Ontwikkelingssamenwerking over de rol die burgers kunnen spelen bij ontwikkelingssamenwerking? MyWorld zag vol spanning uit naar haar beleidsnota Wat de Wereld Verdient, die afgelopen april verscheen. Een paar dagen erna lichtte Ploumen bovendien haar visie op het particuliere initiatief toe in een Kamerbrief. Die stemt optimistisch.

In de Kamerbrief noemt de minister particuliere initiatieven ‘een positief teken van actieve burgerbetrokkenheid over grenzen heen’. Ze zegt toe dat ze hen wil ondersteunen en faciliteren en noemt in dit verband expliciet MyWorld: zowel het platform als het magazine worden, via NCDO, deels door het ministerie bekostigd. In haar nota belooft Ploumen bovendien om ‘vernieuwende en gewaagde voorstellen’ van maatschappelijke organisaties en particuliere initiatieven te financieren.

De minister geeft echter nog geen duidelijke visie op de betekenis van burgerinitiatieven voor ontwikkelingssamenwerking en op de bijdrage van kleinschalige projecten in de strijd tegen mondiale armoede.
Daar wordt deze zomer wellicht meer over bekend, als de minister met de door haar beloofde uitgebreidere visie
op particuliere initiatieven komt.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief