Plastic afval wordt mand of tas in ‘plastic-o-theek’

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Stichting Kuljuru Keso opende begin januari een eigen werkruimte – de plastic-o-theek – in het Brabantse Deurne. Hier geeft de stichting voorlichting en workshops over Kuljuru Keso: het omtoveren van rondslingerende plastic zakken in manden, slippers en zelfs complete meubels.   Nieuw afval Kuljuru Keso betekent letterlijk ‘nieuw afval’ in het Pulaar (een West-Afrikaanse taal). In…

Stichting Kuljuru Keso opende begin januari een eigen werkruimte – de plastic-o-theek – in het Brabantse Deurne. Hier geeft de stichting voorlichting en workshops over Kuljuru Keso: het omtoveren van rondslingerende plastic zakken in manden, slippers en zelfs complete meubels.

 

Nieuw afval

Kuljuru Keso betekent letterlijk ‘nieuw afval’ in het Pulaar (een West-Afrikaanse taal). In ontwikkelingslanden zoals Senegal is Kuljuru Keso een manier om met weinig middelen en kosten kleurrijke spullen te maken waarmee geld kan worden verdiend. Tegelijkertijd helpt Kuljuru Keso om de enorme hoeveelheid zwerfafval in veel Afrikaanse en Aziatische landen te verminderen.

Doel van de Nederlandse stichting Kuljuru Keso is om mensen in ontwikkelingslanden bekend te maken met verschillende weef- en vlechttechnieken via workshops ter plaatse. Oprichtster Angela Berkvens heeft veel in Afrika gereisd en heeft twee jaar in Malawi ontwikkelingswerk gedaan.  In Senegal zijn al enkele workshops gehouden. In Deurne worden Plastic-O-Fantastic-workshops gehouden voor basisschoolgroepen en kinderfeestjes. Maar ook ontwikkelingsorganisaties zijn van harte welkom om een workshop te volgen en het idee uit te dragen.

 

Workshops

De Kuljuru Keso plastic-o-theek is gevestigd aan Haspelweg 11 in Deurne. Elke eerste woensdagochtend (9.00 – 12.00 uur) en elke eerste zaterdagmiddag (13.30 – 16.30 uur) van de maand kan iedereen binnenlopen. Voor meer informatie over Kuljuru Keso en de workshops, zie: www.kuljurukeso.nl.

 

Nieuwsgierig hoe Kuljuru Keso werkt? Bekijk ook het filmpje.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons