Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Een wedstrijd voor sociaal ondernemende PI’s in Afrika, Azië en Latijns Amerika.

First Prize CordaidAl tien jaar organiseert Cordaid een wedstrijd voor kleinschalige projecten, waarbij inmiddels al zo’n vijftig initiatieven in de prijzen zijn gevallen. Dit jaar organiseert Cordaid de ‘PI Award 2013’, een wedstrijd voor sociaal ondernemende Particuliere Initiatieven in ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Latijns Amerika.

Cordaid organiseert de PI Award 2013 in samenwerking met Stichting OikosStichting Enviu Nederland en Vereniging De Groene Zaak. De beste initiatieven winnen een prijs van 10.000 euro, een bedrag dat dient te worden gebruikt voor de uitvoering, versterking, verbreding of verdieping van het project. Met deze beloning wil Cordaid sociaal ondernemerschap, duurzaamheid en innovatie stimuleren bij particuliere initiatieven en samenwerking verbreden met nieuwe particuliere initiatieven.

Op 16 november, tijdens de Cordaid PI Dag in Utrecht, worden vijf prijzen uitgereikt. Vier prijzen zijn beschikbaar voor projecten die vallen onder de thema’s gezondheidszorg, onderwijs, groen en landbouw/voedsel. De vijfde prijs van 10.000 euro is een beloning voor het meest innovatieve project onder de inzendingen.

Organisaties kunnen tussen tot 31 oktober hun project aanmelden via het speciale deelnameformulier, toe te sturen aan PI-Award2013@cordaid.nl. Daar kunnen PI’s ook terecht voor vragen over de prijs. De deelnamevoorwaarden, het deelnameformulier, inhoudelijke richtlijnen en de jurycriteria staan op de website van Cordaid.

Uit alle inzendingen wordt een shortlist gemaakt van maximaal vijftien PI’s per thema die het beste aansluiten bij de inhoudelijke richtlijnen en criteria van de jury. Voor de selectie van de finalisten is een jury ingesteld bestaande uit deskundigen van Cordaid, Enviu en De Groene Zaak, aangevuld met externe deskundigen uit wetenschap en politiek. Deze jury bepaalt per thema welke drie projecten in aanmerking zullen komen voor de prijs.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500