Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

“Sociaal en cultureel zijn we nog steeds niet vrij”. Dat zegt één van de Nepalese vrouwen in de korte film van fotojournalist Traci White over vrouwen in Nepal. White was in januari twee weken te gast in het Nepalese Ideal Women Development Centre, op de grens met India. Daar worden vrouwen opgevangen die te maken…

“Sociaal en cultureel zijn we nog steeds niet vrij”. Dat zegt één van de Nepalese vrouwen in de korte film van fotojournalist Traci White over vrouwen in Nepal. White was in januari twee weken te gast in het Nepalese Ideal Women Development Centre, op de grens met India.

Daar worden vrouwen opgevangen die te maken hebben met huiselijk geweld, uitbuiting door hun schoonfamilie of misbruik door vrouwenhandelaren. Het centrum helpt hen om naar de rechter te stappen en werkt met hen aan het opbouwen van een nieuw bestaan. Traci White sprak met vrouwen en medewerkers, fotografeerde hen, en maakte de korte docu-film, “Samen Sterk: Kracht van vrouwen in Nepal“, die ze deelt met lezers van MyWorld.

 

Het opvanghuis Ideal Women Development Centre kreeg de afgelopen jaren steun van Stichting Didi, een Groningse organisatie.  Deze stichting stopte onlangs met de steun omdat Ideal financieel op eigen benen kan staan. Vanaf nu zal het Nepalese vrouwenproject het meeste geld vanuit Nepal zelf halen, door donateurs en de Nepalese regering.

Op de website van Traci White vindt u een fotoverslag. Die 20 foto’s hangen tot en met 13 mei in de Openbare Bibliotheek in Groningen.

Bekijk de film  “Samen Sterk: Kracht van vrouwen in Nepal
Bekijk het fotoverslag
Bekijk de website van Stichting Didi

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief