Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Werelddoeners is hét nieuwe platform voor actieve wereldburgers: de plek voor iedereen die zich betrokken voelt bij de rest van de wereld en zich wil inzetten voor mondiale, duurzame ontwikkeling, zowel hier als elders. Hier vind je tips, adviezen, ervaringen, opinie en natuurlijk ook de dilemma's van werelddoeners. 

Werelddoeners is de opvolger van MyWorld, dat de afgelopen vijf jaar een stem heeft gegeven aan particulier initiatief als serieuze speler op het gebied van mondiale ontwikkeling. Met een veranderende wereld waarin steeds meer mensen via vrijwilligerswerk, buurtinitiatieven, reizen en startups voor korte of langere tijd willen bijdragen aan een eerlijke en duurzame wereld, werd het tijd voor een nieuwe ontmoetingsplek waar bestaande en nieuwe initiatieven elkaar ontmoeten en van elkaar leren. 

Een positieve bijdrage aan de wereld

Bij OneWorld merken we dagelijks dat onze lezers graag zelf actief willen zijn, maar met veel vragen zitten. Hoe lever je een positieve bijdrage als vrijwilliger? Hoe kun je donateurs werven in Kenia of Ghana? Moet ik een stichting oprichten of een startup? En wanneer stop je met een project? En, wat vinden mensen in de rest van de wereld van onze goede bedoelingen? Dit en meer komt aan bod bij Werelddoeners, in wekelijks verse interviews, blogs en portretten. Ook vind je er informatie over workshops, cursussen en loketten waar je eventueel terechtkunt voor financiële steun. 

Mensen die zelf aan de slag gaan, die zich met passie inzetten om de wereld te verbeteren. Die werelddoeners hopen wij te ontmoeten op dit platform zodat we onze krachten kunnen bundelen

Wilde Ganzen steunt Werelddoeners

Werelddoeners is een initiatief van OneWorld en Wilde Ganzen. Met een financiële bijdrage en expertise steunt Wilde Ganzen projecten in ontwikkelingslanden. Al deze projecten komen voort uit gezamenlijk initiatief van werelddoeners zoals jij, en mensen ter plekke die zelf iets aan hun situatie willen doen. Tineke Huizinga, directeur Wilde Ganzen: "Mensen die zelf aan de slag gaan, die zich met passie inzetten om de wereld te verbeteren. Die werelddoeners hopen wij te ontmoeten op dit platform zodat we onze krachten kunnen bundelen."

Het nieuwe gezicht van Werelddoeners 

Souad Mokhtari

Redacteur Souad Mokhtari is het nieuwe gezicht van Werelddoeners. Na een redactie- en onderzoeksstage bij latenight talkshow Pauw is zij bezig met een afstudeeronderzoek naar diversiteit op redacties. Daarnaast werkt zij in de zorg en is zij vrijwilliger bij het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN).

"Ik kom uit Rotterdam, heb een multiculturele achtergrond en deze zet ik in wanneer ik op zoek ben naar nieuwe verhalen. Mijn interesse en voorliefde voor culturen en samenlevingen hebben me naar de Werelddoeners geleid."

"Voor Werelddoeners ga ik op zoek naar de meest hartverwarmende, vernieuwende en zinvolle kleinschalige initiatieven in zowel binnen- als buitenland. Samen met jullie hoop ik mooie verhalen te maken."

Het OneWorld Werelddoeners kanaal is een gezamenlijk initiatief van OneWorld en Wilde Ganzen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud ligt bij de redactie van OneWorld. Meningen en standpunten worden niet noodzakelijkerwijs door Wilde Ganzen onderschreven.

Over de auteur

publicist

Leest en schrijft het liefst over Congo, Rwanda en Guinee, maar ook over mondiale trends, beeldvorming, feminisme en duurzame lifestyle.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief