Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Vakblad Vice Versa roept u op om hun OS’ser van het Jaar te nomineren.

And the winner isDe Politicus van het Jaar kennen we al, en ook de Sportman/vrouw van het Jaar. Daaraan kan dit jaar ook de OS’ser van het Jaar worden toegevoegd: een medewerker uit de sector ontwikkelingssamenwerking die zich positief heeft onderscheiden.

Het vakblad Vice Versa organiseert dit jaar voor het eerst de verkiezing van de ‘OS’ser van het Jaar’. Daarmee wil het magazine de ontwikkelingssector en alle inspirerende mensen die er in werken op een positieve manier voor het voetlicht te brengen.

Ontwikkelingssamenwerking, zo verklaart Vice Versa, is immers een sector die in de hoek zit waar de klappen vallen: bezuinigingen, afnemend politiek en publiek draagvlak en steeds minder aandacht voor de inhoud van het werk (en meer voor het managen van programma’s en het zoeken naar geldbronnen).

Desondanks wordt er – veelal onzichtbaar – nog altijd excellent werk verricht door organisaties en hun medewerkers, vindt Vice Versa. ‘De ontwikkelingssamenwerking is nog altijd een sector met inspirerende en kwalitatief goede mensen; een sector die ook een enorme aantrekkingskracht heeft op Young Professionals. En een sector die best wel weer eens op een positieve manier in het zonnetje mag worden gezet.’ Uit deze ambitie is de verkiezing van de ‘OS’ser van het Jaar ontstaan.

Kanshebbers zijn medewerkers uit de sector die zich in 2013 op een positieve manier hebben onderscheiden – binnen de eigen organisatie of in het publieke debat. Het gaat om mensen die iets hebben gedaan met impact, mensen die hun nek uitstaken – tot boven het maaiveld –, of mensen die juist achter de schermen het meest bijzondere resultaat behaalden.

Lezers kunnen hun nominatie voor de OS’ser van het Jaar tot 15 november insturen. Die nominatie dient vergezeld te gaan met een korte omschrijving van maximaal honderd woorden (richten aan de redactie van Vice Versa, redactie@viceversaonline.nl, onder vermelding van  ‘OS’ser van het Jaar’).

In de aanloop naar de verkiezing van de OS’ser van het Jaar zal de redactie van Vice Versa genomineerden portretteren op Vice Versa online. Half december wordt de winnaar bekend en zal de prijs worden uitgereikt. De prijs bestaat uit een interview plus coverfoto in het decembernummer van de papieren Vice Versa.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500