Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Stichting Nationale Goede Doelen Test (SNGDT) lanceert vandaag een vernieuwde versie van www.goededoelentest.nl. De Test helpt donateurs bij het vinden van een goed doel dat past bij zijn of haar voorkeuren en maakt het makkelijk om aan deze goede doelen te doneren. De kern van de test bestaat uit 7 criteria die donateurs relevant vinden, zoals de sector…

Stichting Nationale Goede Doelen Test (SNGDT) lanceert vandaag een vernieuwde versie van www.goededoelentest.nl. De Test helpt donateurs bij het vinden van een goed doel dat past bij zijn of haar voorkeuren en maakt het makkelijk om aan deze goede doelen te doneren.

De kern van de test bestaat uit 7 criteria die donateurs relevant vinden, zoals de sector en de regio waarin het goede doel actief is, en de levensbeschouwelijke achtergrond van het goede doel. De antwoorden worden vergeleken met de gegevens van de goede doelen in de database. Het systeem selecteert de goede doelen die het beste bij de voorkeuren passen en presenteert een top-10 op het scherm. Deze top-10 wordt gerangschikt op basis van de Indicatieve Impact Score. Dat is een meetinstrument op basis van de 26 impact voorspellende factoren van het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy.

De NationaleGoedeDoelenTest  is een initiatief van een groep donateurs die de transparantie in de goede doelenwereld wil bevorderen.  Zij hopen dat goede doelenorganisaties beter gaan presteren en dat donateurs met name gaan doneren aan relatief goed presterende goede doelen organisaties.

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief