De armoede daalt, het internetverkeer groeit, maar met de persvrijheid gaat het niet beter. Dat blijkt uit de Freedom of the Press Index 2013, die vorige week werd gepubliceerd door Freedom House. Slechts een op de zes mensen woont in een land met volledige persvrijheid. Dat is het laagste niveau sinds de metingen in 1996…

De armoede daalt, het internetverkeer groeit, maar met de persvrijheid gaat het niet beter.

Dat blijkt uit de Freedom of the Press Index 2013, die vorige week werd gepubliceerd door Freedom House. Slechts een op de zes mensen woont in een land met volledige persvrijheid. Dat is het laagste niveau sinds de metingen in 1996 begonnen.

Volgens Freedom House slagen autoritaire regimes, zoals in Rusland en Egypte, er steeds beter in om de online media in de greep te houden. In Europa zet de economische crisis de persvrijheid onder druk: in Griekenland gingen veel media over de kop en worden journalisten vaker lastig gevallen.

In Mali daalde de persvrijheid het hardst. De grootste stijger was Birma, waar bloggers en journalisten werden vrijgelaten.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief