Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het gaat goed met de Nederlandse goede doelen, ondanks de crisis en de kortingen op de subsidies van het afgelopen jaar. De opbrengsten uit eigen fondsenwerving zijn vorig jaar met 4,7% gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse verslag van financiële gegevens van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Goede doelen halen 3,8 miljard euro op Bij 831 instellingen, waaronder…

Het gaat goed met de Nederlandse goede doelen, ondanks de crisis en de kortingen op de subsidies van het afgelopen jaar. De opbrengsten uit eigen fondsenwerving zijn vorig jaar met 4,7% gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse verslag van financiële gegevens van het Centraal Bureau Fondsenwerving.

Goede doelen halen 3,8 miljard euro op
Bij 831 instellingen, waaronder het Leger des Heils, Cordaid en Oxfam Novib, kwam in totaal 3,8 miljard euro aan baten binnen. Daarvan kwam 1,4 miljard euro van eigen fondsenwerving, 1,3 miljard van overheidssubsidies en 1,1 miljard uit overige baten (waaronder 457 miljoen aan bijdragen van loterijen). In 2009 kwam er in totaal nog 3,7 miljard euro binnen.

Nederlanders geven graag
Uit de World Giving Index 2010 (pdf) van de Charities Aid Foundation blijkt dat Nederland een Europese koploper is wat betreft geefbereidheid: 77% van de Nederlanders geeft aan goededoelenorganisaties. In de Europese top vijf staan verder nog hoog genoteerd Groot-Brittannië (73%), Ierland (72%), Zwitserland (71%) en Oostenrijk (69%).

De tien goede doelen aan wie het meest werd gegeven:

1. KWF Kankerbestrijding
2. Unicef
3. Artsen zonder Grenzen
4. Rode Kruis
5. Wereld Natuur Fonds
6. Hartstichting
7. Cordaid
8. Plan Nederland
9. Natuurmonumenten
10. Oxfam Novib

Bron: RTL Nieuws, 6 december 2011, foto: het grote collecte-fotoarchief

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief