Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Ruim een jaar geleden viel het eerste nummer van My World Magazine op de mat en ging de site myworld.nl de lucht in. NCDO en Wilde Ganzen, opdrachtgevers van MyWorld, wilden weten wie de lezers en bezoekers zijn, wat zij ervan vinden en hoe hun ideeën beter kunnen worden gebruikt.  Zowel het blad als de…

Ruim een jaar geleden viel het eerste nummer van My World Magazine op de mat en ging de site myworld.nl de lucht in. NCDO en Wilde Ganzen, opdrachtgevers van MyWorld, wilden weten wie de lezers en bezoekers zijn, wat zij ervan vinden en hoe hun ideeën beter kunnen worden gebruikt.  Zowel het blad als de website krijgen een dikke voldoende.

Ruim de helft (56 procent) leest MyWorld Magazine altijd geheel of gedeeltelijk, slechts een enkeling leest het helemaal nooit. Lezers zijn vooral geïnteresseerd in duurzaamheid en milieu, trends binnen ontwikkelingssamenwerking en het opzetten en evalueren van ontwikkelingsprojecten.  Drie kwart van de respondenten heeft door het blad meer inzicht gekregen in dilemma’s en uitdagingen bij internationale samenwerking. Twee derde van de respondenten vindt dan ook dat het magazine ertoe heeft bijgedragen dat zij meer betrokken zijn geraakt bij wat er speelt in de wereld.De lezers belonen MyWorld Magazine met het rapportcijfer 7,4. Vooral de begrijpelijkheid en schrijfstijl worden hoog gewaardeerd, met als kanttekening dat het blad kritischer zou mogen. ‘Het zou goed zijn om na te gaan hoe kritische tegenstemmen een plek kunnen krijgen’, aldus het rapport. Opvallend is dat lezers die niet betrokken zijn bij een ontwikkelingsproject, het blad even hoog waarderen als lezers die dat wel zijn. 

MyWorld community

De onderzoekers waren ook benieuwd naar de mening over MyWorld.nl. Ruim de helft van de respondenten (56 procent) geeft aan MyWorld.nl wel eens te bezoeken. Van hen vindt 90 procent de daar aangeboden informatie (heel) bruikbaar. Ze lezen met name de nieuws- en agendaberichten. Slechts tien procent is lid van de community. De meeste van hen zijn er niet echt actief – hoewel de bestaande leden wel positief zijn over de community.

Voor het onderzoek werden 340 leden van het One World-panel benaderd met een online vragenlijst. Uiteindelijk vulden 86 leden dit volledig in. Uit het onderzoek blijkt dat hun gemiddelde leeftijd 55 is (de jongste was 20, de oudste 83 jaar). Van hen had 88 procent een HBO- of WO-opleiding. MyWorld-lezers werken vooral in de zorg en het onderwijs, en bij maatschappelijke organisaties die zich richten op ontwikkelingslanden. Ruim de helft (56 procent) is betrokken bij kleinschalige ontwikkelingsprojecten.

Politiek actief

Opvallend is dat MyWorld-lezers en bezoekers politiek actiever zijn dan de gemiddelde Nederlander. NCDO en Wilde Ganzen zouden graag zien dat die betrokkenheid productief kan worden gemaakt. ‘Zo zou de lezer en bezoeker als ambassadeur kunnen optreden om het belang van internationale samenwerking onder de aandacht te brengen in het publieke debat’, aldus het rapport. Daarbij kan worden gedacht aan het publiceren van columns, artikelen en blogs.

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500