Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Projecten die het verschil maken voor mensen die in armoede leven, moeten meer in de spotlights staan, vindt stichting Wilde Ganzen. Daarom organiseert ze de Gouden Gans Verkiezing. Gisteren werd de winnaar bekend: de kraamkliniek in Malawi van stichting Passion for People kreeg de meeste stemmen van het Nederlandse publiek en wint 10.000 euro.

Moeder- en kind sterfte in Malawi is hoog. Veel moeders en baby’s overlijden door gebrek aan goede apparatuur en slechte hygiëne. Daar moet wat aan gebeuren, vond intensivecareverpleegkundige Hans Baltussen toen hij in 2008 in het Afrikaanse land was. Daarom richtte hij stichting Passion for People op. Met zijn stichting ondersteunt hij het Trinity ziekenhuis in Muona, Malawi. De stichting bouwt momenteel vier verloskamers waar vrouwen veilig kunnen bevallen. Wilde Ganzen steunt de stichting financieel, met expertise en met hun netwerk.

Hans Baltussen. Foto: Wilde Ganzen

Een goede start

Met het winnen van de 10.000 euro kan de stichting de gloednieuwe kraamkliniek inrichten met goede apparatuur. “Er moet nog zuurstofvoorziening op iedere kamer komen. Daarnaast is er apparatuur nodig voor het registreren van de harttoontjes van de baby en voor het registreren van weeënactiviteit bij moeders.” De winnaar is dolgelukkig: “We kunnen honderden moeders en hun baby’s de goede start geven die ze verdienen.”


Binnenkort verschijnt een interview met Hans Baltussen over zijn stichting Passion for People op onze website.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief