Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Hoe is het gegaan met het project dat jij ondersteunt? Zat het mee, zat het tegen, is het helemaal gelukt of maar een beetje? Partin en Wilde Ganzen dagen je uit om in de pen te klimmen en je camera te pakken. Ze organiseren komende maanden een Verhalenwedstrijd voor Kleine Goede Doelen. Mensen met een kleinschalig ontwikkelingsproject…

banner verhalenwedstrijdHoe is het gegaan met het project dat jij ondersteunt? Zat het mee, zat het tegen, is het helemaal gelukt of maar een beetje? Partin en Wilde Ganzen dagen je uit om in de pen te klimmen en je camera te pakken. Ze organiseren komende maanden een Verhalenwedstrijd voor Kleine Goede Doelen. Mensen met een kleinschalig ontwikkelingsproject worden uitgenodigd om een kort verhaal te schrijven over de impact van het project en dit samen met foto in te zenden. Voor de winnaars zijn er hoofdprijzen van 3.500 euro, die in november worden uitgereikt door minister Liliane Ploumen.

De verhalenwedstrijd is bedoeld om bij te dragen aan een reëlere beeldvorming van kleinschalig ontwikkelingswerk. Wat maken initiatiefnemers mee in hun werk in Afrika, Azië of Latijns-Amerika? Hoe gaat het nou werkelijk, met alle hindernissen, onverwachte mee- of tegenvallers? Dat zijn verhalen die toe doen, maar het brede publiek hoort ze zelden.  

Meedoen kan tot 30 september via kleinegoededoelen.nl/wedstrijd. Een jury – met onder andere MyWorld-redacteur Mirjam Vossen –  beoordeelt de inzendingen en nomineert de beste verhalen en foto’s. Een belangrijk element is de actieve rol van de partners ter plekke: die moet zowel in het verhaal als in de foto duidelijk naar voren komen. De nominaties worden bekend gemaakt tijdens het MyWorld Event op 25 oktober, waarna het publiek de gelegenheid krijgt om te stemmen op zijn of haar favoriete verhaal.

De prijsuitreiking vindt plaats op 29 november tijdens de Partindag, uit handen van minister Ploumen. Er zijn hoofdprijzen voor het beste verhaal en voor de beste foto, en de winnende verhalen krijgen extra publiciteit via diverse media. De acht tweede prijzen bestaan uit gratis communicatieadvies over bijvoorbeeld de website, beeldgebruik of crowdfunding.

Meer informatie: kleinegoededoelen.nl/wedstrijd

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief