Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

‘Op welke manier kun je geldschieters het beste aanspreken?’ Of: 'Hoe zorg je ervoor dat de overheid van een land jouw project ondersteunt?' Deze en andere vragen waar kleine organisaties tegenaan lopen worden beantwoord tijdens het volgen van een van de modules of een hele cursus op de website. Na inschrijving kan iedereen gratis deelnemen.

Belangrijk uitgangspunt is volgens de website van het platform dat organisaties in bijvoorbeeld India in de toekomst niet meer alleen afhankelijk zijn van donaties uit Nederland. Met de cursussen die worden aangeboden leren de kleine organisaties uit hoe zij fondsen in hun eigen land kunnen werven. ‘Want daar in die landen ligt de echte verantwoordelijkheid voor armoedebestrijding’, staat op Change The Game Academy te lezen. Robert Wiggers is adjunct-directeur van Wilde Ganzen (zie kader) en is al vanaf het begin betrokken bij The Academy. "Na jaren van ondersteuning met ontwikkelingsgeld is nu de tijd gekomen dat lokale overheden in landen als Brazilië en Uganda zelf hun verantwoordelijkheid nemen", zegt Wiggers. 

Wat is Wilde Ganzen

Wilde Ganzen bestrijdt armoede wereldwijd. Door middel van een financiële bijdrage, kennis en expertise stimuleren wij projecten en sociale ondernemingen die voortkomen uit gezamenlijk initiatief van bevlogen Nederlanders en mensen die in armoede leven. De projecten en ondernemingen zijn kleinschalig en leveren zichtbare resultaten op. Ook versterken we de kracht van mensen die in arme omstandigheden leven om in eigen land fondsen en middelen te mobiliseren. Voor een directe én een structurele verbetering van hun situatie en een kansrijke toekomst.

 

Bron: www.wildeganzen.nl 

Koken voor een glimlach

Voorbeelden van projecten die er met steun van Wilde Ganzen in zijn geslaagd om fondsen in het eigen land te werven zijn er genoeg te vinden op de site. Een daarvan is het 'Cook for a Smile'  project in India, waarin de Indiase viersterren chef-kok Vikas Khanna met kansarme kinderen in een Masterchef-achtige setting gerechten maakte. De Indiase organisatie Smile Foundation India organiseerde de workshop en vond een vereniging in India die hen ruim 19 duizend euro schonk. 

Deelnemende landen


Landen waar Changing the Game actief is. Bron: Wilde Ganzen

Samen met partnerorganisaties in Brazilië, Ethiopië, India, Kenia, Uganda en Zuid-Afrika biedt de Change the Game Academy ook face to face trainingen aan over fondsenwerving, belangbehartiging en regelgeving in alle deelnemende landen.De lancering van Change The Game Academy in India
De lancering van de Change the Game Academy in India. Foto: Change the Game

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief