Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Wat drijft mensen om zelf een project op te zetten in Afrika? Is het gekkenwerk of ben je gek als je het niet doet? Journalist Guido Castagna en  zijn partner Maaike Jonker willen het zelf ontdekken. In februari vertrekken ze voor vier maanden naar Oost-Afrika om Nederlandse initiatiefnemers en de mensen met wie ze samenwerken te…

Met eigen ogen - AntonWat drijft mensen om zelf een project op te zetten in Afrika? Is het gekkenwerk of ben je gek als je het niet doet? Journalist Guido Castagna en  zijn partner Maaike Jonker willen het zelf ontdekken. In februari vertrekken ze voor vier maanden naar Oost-Afrika om Nederlandse initiatiefnemers en de mensen met wie ze samenwerken te bezoeken en te interviewen. Een aantal verhalen zullen ook in MyWorld verschijnen. 

Het werk van particuliere initiatieven komt te weinig en te eenzijdig in het nieuws, vindt initiatiefnemer Guido Castagna. “Artikelen gaan vaak over de kwaliteit en resultaten van kleinschalig ontwikkelingswerk. Maar de doorsnee Nederlander heeft nauwelijks een beeld wie deze mensen zijn, wat ze doen en wat hen beweegt. Er is zoveel meer over te vertellen.” Met een serie verhalen willen Castagna en Jonker een ‘breder en genuanceerder beeld schetsen over deze tak van ontwikkelingssamenwerking’. Het accent in de verhalen ligt op de drijfveren van initiatiefnemers en lokale partners, en de vraag hoe persoonlijke motieven hun werk en de samenwerking beïnvloeden.

Guido Castagna (31) werkte eerder voor de VARA, het AD, Spits en het Straatnieuws. Voor de laatste krant maakte hij een serie verhalen over dak- en thuislozen. Maaike Jonker (29) werkte tien jaar geleden als vrijwilliger in Nepal. Ze deed later een master in Humanitarian Action en werkte een tijdlang bij NGO’s in Liberia en Uganda. Het tweetal is een crowdfundingactie gestart om hun journalistieke reis te financieren. Met de opbrengst hopen ze ook de verhalen in boekvorm uit te geven. De eerste interviews (gemaakt in Nederland) staan inmiddels online.

Lees meer op de projectwebsite
Lees de eerste verhalen van Guido en Maaike op Met eigen ogen

Reageren op dit bericht: klik hier

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief