Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Ontwikkelingsorganisatie Hivos organiseert voor de tweede maal dit Expeditie Sumba. Hivos werkt op het Indonesische eiland Sumba samen met de bevolking aan duurzame energie voor iedereen. Tijdens de 10-daagse reis in augustus zullen vijf expeditieleden het Nederlandse publiek over het leven op Sumba. Geïnteresseerden kunnen zich tot 30 mei kandidaat stellen via de Expeditie Sumba Facebook pagina.  …

Ontwikkelingsorganisatie Hivos organiseert voor de tweede maal dit Expeditie Sumba. Hivos werkt op het Indonesische eiland Sumba samen met de bevolking aan duurzame energie voor iedereen. Tijdens de 10-daagse reis in augustus zullen vijf expeditieleden het Nederlandse publiek over het leven op Sumba. Geïnteresseerden kunnen zich tot 30 mei kandidaat stellen via de Expeditie Sumba Facebook pagina 

Met Expeditie Sumba wil Hivos Nederlanders betrekken bij haar initiatieven op Sumba. Sinds 2010 werkt Hivos samen met Sumbanezen, overheden en bedrijven het eiland binnen tien jaar te voorzien van honderd procent duurzame energie. Nu nog heeft 70% van de de 650.000 Sumbanezen geen toegang tot duurzame energie. Ze koken op hout, verlichten hun huis met kerosinelampjes of gebruiken dure dieselgeneratoren.

Twee jaar na de start profiteren de eerste bewoners profiteren van schone stroom uit zon en waterkracht. Tientallen vrouwen kunnen koken op schoon biogas. Elektriciteit van enkele afgelegen gemeenschappen wordt opgewekt uit waterkracht en er zijn plannen voor een grote windmolen langs de kust. Volgens Hivos is toegang tot honderd procent duurzame energie voor iedereen weggelegd. “Als we dit voor elkaar krijgen op het straatarme, geïsoleerde Sumba, dan kan het overal!” ,aldus Eco Matser, klimaatspecialist van Hivos.

Avonturier en reporter
Voor de komende editie van Expeditie Sumba zoekt Hivos een avonturier en een reporter. Een, avonturier aldus Hivos, ‘is iemand die tegen een stootje kan, nergens bang voor is en wel van flink wat actie houdt’. De reporter ‘ziet overal verhalen in en weet deze om te zetten naar scherpe teksten, sprekende foto’s of pakkende video’s’.

Om kans te maken kunnen geïnteresseerden een tekst, foto of filmpje indienen dat overtuigt dat hij of zij dé ideale kandidaat is. Kandidaten posten hun inzending op de Expeditie Sumba Facebook pagina waar vrienden hen kunnen aanbevelen. De beste inzendingen worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek waarna de winnaars worden geselecteerd.

 

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500