In India is de koe heilig en krijg je de doodstraf als je het dier iets aandoet of het vlees eet. Moslims, die de koe niet als heilig beschouwen, zijn er zelfs voor gedood nadat roddels ontstonden dat ze rundvlees hadden gegeten. Maar wanneer je een vrouw verkracht, kom je er ongestraft mee weg. Onbegrijpelijk, vindt Ghosh. Met een fotoserie probeert hij aandacht te vragen voor dit probleem.

 

 

Bron: twitter.com

Seksueel geweld

Elke dag worden er in de Indiase hoofdstad minstens zes aangiftes gedaan van verkrachting. Voorheen werd hier weinig aandacht aan gegeven, maar na het ‘Delhi gang rape’ incident, waarbij een vrouw overleed na een groepsverkrachting, lieten steeds meer vrouwen hun stem horen.

Op de serie foto’s van Gosh zijn vrouwen in hun dagelijkse bezigheden te zien. Ze zitten buiten op een bankje te lezen, of zitten achter een piano. Met een koeienmasker op. Ghosh: ‘Waar het om draait in mijn fotoserie zijn de rechten en bescherming van vrouwen. Ik ben niet tegen het beschermen van koeien, ik hou van dieren, maar ik maak me zorgen om de sociale politiek in mijn land.’

Bekijk hier de foto’s van Sujatro Ghosh

Openingsfoto: Wikimedia Commons

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Marit Bruinsma is redactiestagiaire bij One World en volgt de studie mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. 
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief