Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

In India is de koe heilig en krijg je de doodstraf als je het dier iets aandoet of het vlees eet. Moslims, die de koe niet als heilig beschouwen, zijn er zelfs voor gedood nadat roddels ontstonden dat ze rundvlees hadden gegeten. Maar wanneer je een vrouw verkracht, kom je er ongestraft mee weg. Onbegrijpelijk, vindt Ghosh. Met een fotoserie probeert hij aandacht te vragen voor dit probleem.

 

 

Bron: twitter.com

Seksueel geweld

Elke dag worden er in de Indiase hoofdstad minstens zes aangiftes gedaan van verkrachting. Voorheen werd hier weinig aandacht aan gegeven, maar na het ‘Delhi gang rape’ incident, waarbij een vrouw overleed na een groepsverkrachting, lieten steeds meer vrouwen hun stem horen.

Op de serie foto’s van Gosh zijn vrouwen in hun dagelijkse bezigheden te zien. Ze zitten buiten op een bankje te lezen, of zitten achter een piano. Met een koeienmasker op. Ghosh: ‘Waar het om draait in mijn fotoserie zijn de rechten en bescherming van vrouwen. Ik ben niet tegen het beschermen van koeien, ik hou van dieren, maar ik maak me zorgen om de sociale politiek in mijn land.’

Bekijk hier de foto’s van Sujatro Ghosh

Openingsfoto: Wikimedia Commons

670

Over de auteur

Marit Bruinsma is redactiestagiaire bij One World en volgt de studie mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. 
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief